ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βολές Απόλλωνα σε Μεσίνα: «Καταστρατήγηση και.. αλά καρτ κανόνες»

Η ανακοίνωση της ομάδας της Λεμεσού

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ανακοίνωση από τον Απόλλωνα σχετικά με τις επεξηγήσεις των φάσεων από τον κ. Μεσίνα και συγκεκριμένα την επεξήγηση για τη φάση του αγώνα με την Ομόνοια και το φάουλ στον Ντιοντού από τον Σίμιτς. 

Αναλυτικά:

«Αφήσαμε να περάσουν αρκετές ώρες για να αξιολογήσουμε κατά πόσον τα όσα διαβάσαμε στην εβδομαδιαία επεξήγηση των φάσεων από τον Υπεύθυνο της Κυπριακής Διαιτησίας, κύριο Μεσίνα, είναι όντως πραγματικότητα ή ένα κακόγουστο αστείο.

Είχαμε αντιληφθεί και από προηγούμενες επεξηγήσεις ότι σχεδόν καμία από αυτές δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, με σοβαρότητα και ισότιμη προσέγγιση, όμως, η επεξήγηση η οποία δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 26 Φεβρουαρίου δεν έχει προηγούμενο.

Διαβάσαμε ότι ο «Υπεύθυνος» διαιτησίας, στην πιο ξεκάθαρη φάση της χρονιάς και στο πιο αντιαθλητικό φάουλ των τελευταίων μηνών προκλητικά αναφέρει:

«Αμυντικός μαρκάρει αντίπαλο με μεγάλη ταχύτητα και ένταση, χρησιμοποιώντας τις τάπες. Η επαφή δεν ήταν πλήρης (full contact), αλλά μέσω γλιστρήματος στο πόδι (sliding contact), κάτι που τιμωρείται με κίτρινη κάρτα για ριψοκίνδυνο μαρκάρισμα. Τέτοιες περιπτώσεις δεν θεωρούνται «ξεκάθαρο και προφανές λάθος», οπότε ο VAR δεν θα έπρεπε να εμπλακεί.»

Θεωρήσαμε ότι κάποιο λάθος θα έγινε, αλλά δυστυχώς μας επιβεβαίωσαν ότι όντως αυτή ήταν η δική του ετυμηγορία.

Εμείς αναφέρουμε ότι δεν υπάρχει ούτε ένας Βαρίστας σε κανένα σοβαρό πρωτάθλημα, στο οποίο δεν θα καλούσε τον διαιτητή να αξιολογήσει έστω το ενδεχόμενο απευθείας κόκκινης κάρτας.

Εκτός κι αν ο κύριος Μεσίνα θα ήθελε να δει κομμένο το πόδι του ποδοσφαιριστή μας, για να σκεφθεί εάν και εφόσον αξίζει να κληθεί στο VAR ο διαιτητής.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που το VAR προχωρά σε καταστρατήγηση των επίσημων κανονισμών ποδοσφαίρου, λανσάροντας νέους «αλά καρτ» κανόνες, που μόνο το Κυπριακό VAR και ο κύριος Μεσίνα γνωρίζουν.

Τι να πρωτοθυμηθούμε;

– Το οφθαλμοφανές πέναλτι με τον Άρη στο 80’ της μεταξύ μας αναμέτρησης; Την αποβολή (2η κίτρινη) του Kokorin στον ίδιο αγώνα προτού καν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο;

– Την απευθείας κόκκινη κάρτα ή τουλάχιστον 2η κίτρινη κάρτα στον πρόσφατο αγώνα μας στην Περιστερώνα η οποία ούτε καν αναφέρθηκε στην Επεξήγηση φάσεων και κανονισμών (20η αγωνιστική) https://cfa.com.cy/Gr/news/50467

– Ή το φάουλ του Σίμιτς, που λίγο έλειψε να κόψει το ποδόσφαιρο στον Κλίντον Ντουοντού;

Παρόμοια φάση έγινε και στην 1η αγωνιστική με αντίπαλο την ΑΕΚ και τον ποδοσφαιριστή μας σωστά να αποβάλλεται μετά από παρέμβαση του VAR.

Η τότε επεξήγηση από τον κ. Μεσίνα ήταν:

ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΕΚ 45ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή: Άμεσο φάουλ και κίτρινη κάρτα.
VAR: Εισήγηση για on field review για πιθανή κόκκινη κάρτα.
Απόφαση διαιτητή μετά από on field review:Κόκκινη κάρτα.
Επεξήγηση: Αμυντικός ποδοσφαιριστής πραγματοποιεί sliding tackle παίρνοντας ρίσκο και από την στιγμή που δεν έπαιξε την μπάλα, μάρκαρε τον αντίπαλο με τις τάπες. Το σημείο επαφής ήταν ψηλά και έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα του αντιπάλου του. Σωστά το VAR εισηγήθηκε on field review για κόκκινη κάρτα. Μετά το on field review, ο διαιτητής πήρε τη σωστή απόφαση για κόκκινη κάρτα.

Η επεξήγηση της 26ης Φεβρουαρίου από τον κ. Μεσίνα ήταν:

ΑΠΟΛΛΩΝ – ΟΜΟΝΟΙΑ, 55ο λεπτό

Αρχική απόφαση διαιτητή: Κίτρινη κάρτα – ριψοκίνδυνο μαρκάρισμα

VAR: Επιβεβαίωση απόφασης του διαιτητή

Επεξήγηση: Αμυντικός μαρκάρει αντίπαλο με μεγάλη ταχύτητα και ένταση, χρησιμοποιώντας τις τάπες. Η επαφή δεν ήταν πλήρης (full contact), αλλά μέσω γλιστρήματος στο πόδι (sliding contact), κάτι που τιμωρείται με κίτρινη κάρτα για ριψοκίνδυνο μαρκάρισμα. Τέτοιες περιπτώσεις δεν θεωρούνται «ξεκάθαρο και προφανές λάθος», οπότε ο VAR δεν θα έπρεπε να εμπλακεί.

Είναι πολλές οι φάσεις που έχουμε καταγράψει στην φετινή σεζόν, τα οποία το VAR έχει παραποιήσει ή αγνοήσει σε ζωντανή μετάδοση ενώπιων ολόκληρου του φίλαθλου κοινού και τα οποία έπειτα ο κύριος Μεσίνα εντέχνως ερμήνευσε ώστε να μην εκτεθούν ο ίδιος και οι συνεργάτες του.

Στην πρόσφατη συνάντηση με τους Προέδρους, ο Πρόεδρος της ομάδας μας κύριος Νίκος Κίρζης σας είχε τονίσει αρκετά έντονα ότι οι επεξηγήσεις, τις οποίες δίνονται, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αντιτίθενται στους σχετικούς κανονισμούς ή δημιουργούν νέους.

Ταυτόχρονα, τονίζουμε, ότι με την πολιτική συγκάλυψης των λαθών από διαιτητές και βαρίστες, δεν θα υπάρξει η απαιτούμενη βελτίωση της Κυπριακής Διαιτησίας.

Και φτάσαμε παρόλα αυτά στην επεξήγηση των φάσεων της 24ης αγωνιστικής, η οποία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Να εμπαίζεται η νοημοσύνη του φίλαθλου κοινού, διοικήσεων, τεχνικών επιτελείων και ποδοσφαιριστών, δεν αποτελεί για σας τιμή!

Ο Απόλλωνας και το φίλαθλο κοινό του ΑΠΑΙΤΟΥΝ σεβασμό, όπως σεβασμό και υπομονή επιδεικνύουμε εμείς προς το ίδιο το άθλημα!

Τέλος απαιτούμε από τον κύριο Μεσίνα όπως εφαρμόσει κατά γράμμα και δίκαια προς όλους, τους κανονισμούς που διέπουν το άθλημα.

Διοικητικό Συμβούλιο
Εταιρεία Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ»

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Απόλλωνας: Τελευταία Ενημέρωση