24sports.com.cy
Ο Απόλλωνας ολοκλήρωσε έναν κύκλο με θεωρητικά βατούς αντιπάλους στο πρωτάθλημα και τώρα ετοιμάζεται να κάνει «βουτιά» στα δύσκολα, έχοντας στραμμένο το βλέμμα σε ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Οι «Γαλάζιοι» της Λεμεσού σε μια σειρά αναμετρήσεων κόντρα σε ΕΝΠ (0-1), Καρμιώτισσα (3-0), Ομόνοια 29Μ (2-1) και Ομόνοια Αραδίππου (1-0) σημείωσαν τρεις νίκες και μία ήττα. Μάλιστα η ομάδα είχε την ευκαιρία να πετύχει το απόλυτα αν λάβουμε υπόψη πως η μοναδική ήττα ήρθε απέναντι στον ουραγό της βαθμολογίας, σε ένα αγώνα που βρέθηκε σε θέση οδηγού.
Ο Απόλλωνας με πέντε αγωνιστικές να απομένουν πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου φιγουράρει στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 34 βαθμούς και στο -10 από την 3η θέση. Υπενθυμίζεται ότι μέσω του πρωταθλήματος εξασφαλίζεται ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για τις ομάδες που καταλαμβάνουν τις θέσεις 1-3 στην κατάταξη (και 4ης υπό προϋποθέσεις).
Στη συνέχεια, η ατζέντα είναι ιδιαίτερα απαιτητική, με τρία συνεχόμενα ντέρμπι να ακολουθούν, απέναντι σε ομάδες που προηγούνται στην κατάταξη:
Το πρώτο μεγάλο τεστ είναι προγραμματισμένο κόντρα στον ΑΠΟΕΛ το ερχόμενο Σάββατο στην Πρωτεύουσα (8/2), στη συνέχεια ακολουθεί το εκτός έδρας παιχνίδι με την Πάφο (16/2) και η τριάδα ολοκληρώνεται με μάχη απέναντι στην Ομόνοια (19/2) στο «Αλφαμέγα».
Ο Απόλλωνας παραμείνει ζωντανός για το ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος και θα παλέψει τις πιθανότητες του μέχρι το τέλος. Παράλληλα βρίσκεται στα ημιτελικά του κυπέλλου, με την κατάκτηση της κούπας να αποτελεί τον κύριο στόχο της ομάδας, η οποία δίνει το δεύτερο προνομιούχο εισιτήριο (προκριματικά Europa League) μετά τον πρωταθλητή.
Με τον Σοφρώνη Αυγουστή στο τιμόνι καλλιεργείται η πίστη για ένα ιδανικό φινάλε. Ο Κύπριος αναλαμβάνοντας για 3η φορά έφερε ένα μαχητικό πνεύμα και έχει καταφέρει να αφυπνίσει την ομάδα του... οδηγώντας την σε μονοπάτι επιτυχιών.