24sports.com.cy
Την ώρα που περιμένουμε ακόμα τις οριστικές εξελίξεις στο θέμα της παραμονής του Σάββα Παντελίδη (που όπως τόνισε κι ο καθ’ ύλην αρμόδιος δεν θα αργήσουν), ένας από τους τομείς στους οποίους αφοσιώνονται οι ιθύνοντες της ομάδας καθώς προγραμματίζουν την ΑΕΛ της νέας αγωνιστικής περιόδου είναι το ξεσκαρτάρισμα στο υφιστάμενο ρόστερ.
Πρόκειται για ένα ζήτημα για το οποίο απαιτείται μπόλικη δουλειά, καθώς οι προσθαφαιρέσεις ενόψει της σεζόν που έρχεται θα είναι πολλές και τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται λίγα. Με όσους δεν υπολογίζονται αλλά είναι δεσμευμένοι (τουλάχιστον) και για τη νέα σεζόν, κατ’ επέκταση, θα χρειαστεί να βρεθεί η όσο το δυνατόν περισσότερο συμφέρουσα, συμβιβαστική λύση για να αποχωρήσουν.
Οι περιπτώσεις που θα τους απασχολήσουν, πάντως, δεν αφορούν μόνο ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην ομάδα τη σεζόν που διανύουμε. Οι αρμόδιοι θα κληθούν να αποφασίσουν και για το μέλλον των δύο παικτών που είναι να επιστρέψουν μετά την ολοκλήρωση του δανεισμού τους από την ΠΑΕΕΚ.
Το περασμένο καλοκαίρι, ο Πάτρικ Πρότσεκ είχε μετακομίσει στους νεοφώτιστους αφενός για να αξιοποιηθεί η θέση που θα καταλάμβανε στη 15άδα των ξένων/κοινοτικών για την κάλυψη διαφορετικής ανάγκης κι αφετέρου για να αναβαθμιστεί ο ρόλος του Κεραυνού, σε συνδυασμό πάντοτε και με την επιθυμία του ιδίου να παίζει βασικός μετά από μια διετία εντελώς άδεια σε χρόνο συμμετοχής.
Μέγερι παρόντος τέτοια εγγύηση προφανώς και δεν μπορεί να την έχει στην ΑΕΛ, που κατέχει τα δικαιώματά του μέχρι το καλοκαίρι του ’23 και καλείται με τη σειρά της να αποφασίσει για την πολιτική που θα ακολουθήσει για τη θέση του άσου τη νέα σεζόν. Αν δηλαδή θα πλαισιώσει τον Ούγγρο με έναν πιο έμπειρο σε σχέση με τον Κεραυνό ξένο «ξοδεύοντας» μια θέση στον κατάλογο Α ή αν θα πορευτεί όπως και φέτος, με τον 23χρονο Κύπριο και ενδεχομένως κάποιον ποδοσφαιριστή καταλόγου Β ως εναλλακτικές επιλογές πίσω από τον Μαγυάρο.
Κι αν οι πιθανότητες παραμονής του Πρότσεκ δεν φαίνονται να είναι πολλές, τι να πει κι ο Μπάμπιτς. Ο Κροάτης είχε δοθεί πέρσι στην ΠΑΕΕΚ για να χωρέσει ο Τσάβες που ήρθε, είδε και απήλθε. Ωστόσο, Τσέποβιτς και Μάιντεβατς είναι ακόμα εδώ (τουλάχιστον τώρα που μιλάμε), σ’ αυτούς προστέθηκαν Μαρόσα και Μιλιντσεάνου, ενώ οσονούπω έρχεται κι ο Μακρής. Έτσι, παρότι η ΑΕΛ τον είχε ανακοινώσει για πέντε χρόνια το καλοκαίρι του ’20, το πιθανότερο είναι να κληθεί να βρει την τύχη του σ’ άλλα μέρη.
Το θετικό με την περίπτωσή του είναι πως στο βιογραφικό του υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να δελεάσουν ομάδες να ρίξουν προς αυτόν τα δίχτυα τους. Λόγου χάρη, ο ατζέντης του μπορεί να «πουλήσει» στον όποιο ενδιαφερόμενο την παραγωγική πρώτη χρονιά του πελάτη του στη διεκδικήτρια του πρωταθλήματος ΑΕΛ και, πολύ περισσότερο, τις συμμετοχές του με τις μικρές εθνικές ομάδες (μέχρι και την Ελπίδων) μιας χώρας που έχει γεννήσει παικταράδες παγκόσμιας κλάσης, που σε συνδυασμό με τον νεαρό της ηλικίας του (δεν έχει κλείσει καν τα 24) τον καθιστούν ως μια περίπτωση με μεγάλη προοπτική.
Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι μερικούς μόνο μήνες προηγουμένως η Στεάουα φερόταν να κοιτά ζεστά την περίπτωσή του. Ενδεχόμενο ενδιαφέρον είτε από τους Ρουμάνους, είτε από την οποιαδήποτε ομάδα θα διευκολύνει τα πράγματα για την ΑΕΛ ως προς την προσπάθειά της να αποφορτίσει το ρόστερ της από τον συνωστισμό που παρατηρείται. Πόσο μάλλον αν, λέμε τώρα, είναι διατεθειμένη να πληρώσει κιόλας για να αποκτήσει τα δικαιώματά του.