ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κυρίαρχος Ολυμπιακός στην Μπολόνια!

Πέρασε με εμφατική νίκη από την Ιταλία

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Συνέχισε από εκεί που το είχε αφήσει ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν απόλυτα έτοιμοι στην επιστροφή τους μετά από τη διακοπή της Ευρωλίγκας, πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια και πανηγυρίζοντας την άνετη νίκη με 92-70!

Μπαίνοντας εντυπωσιακά στο ματς και φτιάχνοντας μεγάλες υπέρ τους διαφορές από την πρώτη περίοδο, οι Πειραιώτες δεν έχασαν ποτέ τον έλεγχο, άντεξαν στην αντεπίθεση του επιχείρησαν οι Ιταλοί στο τρίτο δεκάλεπτο και τελικά έφτασαν χωρίς να... ιδρώσουν στην έβδομη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη τους στην Ευρωλίγκα!

Έτσι, ο Ολυμπιακός βελτίωσε το ρεκόρ του σε 20-7 και συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του ως πρωτοπόρος, ενώ για την επόμενη αγωνιστική θα φιλοξενήσει στο ΣΕΦ την Παρτίζαν (7/3, 21:15). Α

πό την άλλη, η Μπολόνια έπεσε στο 7-20, παραμένοντας κολλημένη στα χαμηλά του βαθμολογικού πίνακα. Επιθετική πολυφωνία για τους θριαμβευτές, οι οποίοι είχαν έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 63,4% (26/41) στα δίποντα, 9/26 τρίποντα και 26 ασίστ! Φαλ, Μιλουτίνοφ, Φουρνιέ, Βεζένκοφ και Πίτερς έβαλαν από 12 πόντους, ενώ 11 είχε ο Παπανικολάου. Πρώτος σκόρερ για τους ηττημένους ήταν ο Κορντινιέ, με 15.

Το ματς:

Με Γκος, Φουρνιέ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ ξεκίνησε το παιχνίδι ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μην υπολογίζοντας στις υπηρεσίες των Γουόκαπ, Έβανς, Ράιτ, αλλά και του νεοφερμένου Σέιμπεν Λι, έχοντας όμως ξανά στη διάθεσή του τον Βιλντόσα. Από την άλλη, ο Ντόσκου Ιβάνοβιτς επέλεξε τους Μόργκαν, για την αρχική του πεντάδα, μην έχοντας στη δωδεκάδα του Σενγκέλια, Πολονάρα και Κλάιμπερν.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να βάζουν το πρώτο καλάθι με τον Μόργκαν, όμως ο Ολυμπιακός δεν άργησε να βρει τα πατήματά του, έχοντας μπει απόλυτα συγκεντρωμένος στην άμυνα. Δεν επέτρεπε στους αντιπάλους του να μπουν στη ρακέτα του, έκανε καλή δουλειά στα ριμπάουντ και χτύπησε με συνεχόμενους αιφνιδιασμούς, φτιάχνοντας εντυπωσιακό σερί 17-0! Ο Παπανικολάου έβαλε buzzer-beater και ο Φουρνιέ έκανε το 2-8, αναγκάζοντας τον Ιβάνοβιτς να πάρει πολύ γρήγορα το πρώτο του τάιμ άουτ, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν με 17-2 έχοντας 7/7 δίποντα! Ο Κορντινιέ έβαλε δύσκολο καλάθι για το 4-17, ο Μιλουτίνοφ κάρφωσε και έβαλε 6 σερί πόντους για το 8-23, ενώ Λαρεντζάκης και Βεζένκοφ με συνεχόμενα τρίποντά τους διαμόρφωσαν το 10-29, πριν ο Φουρνιέ ευστοχήσει και αυτός από μακριά, βάζοντας τον Ολυμπιακό στο +20 (14-34), με τη λήξη της πρώτης περιόδου και με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν 10/11 δίποντα, μαζί με 3/7 τρίποντα, 3/3 βολές και 11 ασίστ!

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον ΜακΚίσικ να σερβίρει υπέροχη ασίστ και με τον Φαλ να καρφώνει για το 14-36, ενώ στο 13ο λεπτό του αγώνα, ο Λαρεντζάκης προσγειώθηκε άτσαλα στο παρκέ μετά από φάουλ που πήρε και είδε τη μύτη του να ματώνει, πηγαίνοντας άμεσα στα αποδυτήρια, αλλά επιστρέφοντας στο ματς στην τρίτη περίοδο. Ο Παγιόλα έκανε το 16-36 μετά από λάθος επαναφορά, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει να επιβάλλει απόλυτα τον ρυθμό και την ανωτερότητά του κόντρα στην προβληματική αντίπαλό του! Πίτερς και Ντόρσεϊ με διαδοχικά τρίποντα διαμόρφωσαν το 18-42, ο Φαλ κάρφωσε για το 18-44, πριν ο Μόργκαν με τρεις βολές μετά από φάουλ του Ντόρσεϊ, μειώσει σε 21-44. Ο Φαλ έφτασε τους 10 προσωπικούς πόντους διαμορφώνοντας το 21-48, ο Ντόρσεϊ ευστόχησε για τρεις για το 24-51, με τον Πίτερς να ευστοχεί από μέση απόσταση και με τον Κορντινιέ να βάζει τρίποντο, για το 29-54 του πρώτου ημιχρόνου!

Με την επιστροφή των δύο ομάδων από τα αποδυτήρια, ο Ολυμπιακός μπήκε μουδιασμένος, μένοντας χωρίς καλάθι για κάτι λιγότερο από 3 αγωνιστικά λεπτά, με τον Χάκετ να ευστοχεί σε τρίποντο και με τον Κορντινιέ να σκοράρει με follow μετά από δικό του άστοχο σουτ, μειώνοντας σε 34-54. Στο 25’ ο Γκος στραβοπάτησε, αντικαταστάθηκε και παρακολούθησε το υπόλοιπο ματς από τον πάγκο. Ο Φουρνιέ «έσπασε το ρόδι» στο δεύτερο ημίχρονο, ξαναβάζοντας τους «ερυθρόλευκους» στο +24 (34-58) με floater και βολές του, πριν ο Ακέλε κάνει το 37-58 με δικό του τρίποντο. Η Μπολόνια έριξε τη διαφορά από τους 20 μετά από πολύ ώρα, χάρη σε συνεχόμενα τρίποντα από Χάκετ και Ντιουφ, ο ΜακΚίσικ κάρφωσε μετά από ασίστ του Φαλ για το 40-60, με τον Τάκερ να απαντά με τον ίδιο τρόπο, βάζοντας τους γηπεδούχους στο -18 (42-60). Σε εκείνο το σημείο του αγώνα ο Ολυμπιακός έκανε συνεχόμενα λάθη στις επιθέσεις του, με τους Κορντινιέ και Ντιουφ να μειώνουν σε 46-60, πριν ο Μόργκαν ευστοχήσει σε δύο βολές, για το 48-60 και το επί μέρους 19-6 υπέρ των γηπεδούχων στο τρίτο δεκάλεπτο. Τότε, Βιλντόσα και Βεζένκοφ δήλωσαν «παρών» με μεγάλα τους τρίποντα, βάζοντας ξανά τον Ολυμπιακό στο +16 (50-66), ενώ το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Ντιουφ να καρφώνει μετά από επιθετικό του ριμπάουντ, για το 54-68.

Επιθετικός πλουραλισμός για τον Ολυμπιακό, που τελείωσε το ματς με έξι διψήφιους. Φουρνιέ, Μιλουτίνοβ, Πίτερς, Βεζένκοβ και Φαλ σκόραραν από 12 πόντους, ενώ ο Παπανικολάου ακολούθησε με 11. Ο Γουίλιαμς-Γκος αποχώρησε με πρόβλημα στο 25′ του αγώνα, καθώς στραβοπάτησε και δεν ξαναγωνίστηκε. Ο Λαρεντζάκης έκανε ράμματα στη μύτη, ενώ μάτωσε και στο χέρι κατά τη διάρκεια του αγώνα.


Τα δεκάλεπτα: 14-34, 29-54, 54-68, 70-92

Πηγή: sport-fm.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση