e-kathimerini NEWSLETTER ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ENGLISH EDITION
ADSTORE NETWORK
Τελευταία ενημέρωση: 13:49
ΤΩΡΑ:
Ειδήσεις σε 90'' φαρμακεία Είσοδος Apps Home

Πολιτική

Επισήμανε την σημασία της Κύπρου στην μετά τη λύση εποχή ως κράτος-μέλος ΕΕ.
ΚΕ: Δεν θα εγγυηθούμε την εξωτερική μας ασφάλεια σε τρίτους
Newsroom K
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε στην εκπομπή του ΡΙΚ, «Αμύνεσθαι περί Πάτρης» ότι η ρητορική της Τουρκίας επαναλαμβάνει πλέον διεθνώς την ανάγκη παρουσίας της στην Κύπρο για να μπορέσει να απαντήσει σε απειλές, όπως ισχυρίζονται οι Τούρκοι, από το ισλαμικό κράτος ή και άλλες πηγές αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
FOLLOW EUROPE

Πολιτική: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΚΕ: Δεν θα εγγυηθούμε την εξωτερική μας ασφάλεια σε τρίτους

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε στην εκπομπή του ΡΙΚ, «Αμύνεσθαι περί Πάτρης» ότι η ρητορική της Τουρκίας επαναλαμβάνει πλέον διεθνώς την ανάγκη παρουσίας της στην Κύπρο για να μπορέσει να απαντήσει σε απειλές, όπως ισχυρίζονται οι Τούρκοι, από το ισλαμικό κράτος ή και άλλες πηγές αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Newsroom K
22/01/2017

Κοτζιάς: Δεν μπορεί η Τουρκία να ελέγχει κράτος-μέλος της ΕΕ

Μεταξύ των προτάσεων που έχει καταθέσει η ελληνική πλευρά, είναι το "Σύμφωνο Προσωρινής Στάθμευσης" ξένων στρατευμάτων επί κυπριακού εδάφους, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
22/01/2017

Τσίπρας: Εγώ δεύτερη Ζυρίχη δεν υπογράφω

Σαφή προς όλους του ξένους ηγέτες και αξιωματούχους με τους οποίους συνομίλησε, κατέστησε ο κ. Τσίπρας τη θέση της Αθήνας ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε μια λύση στην Κύπρο με εγγυήσεις και παρεμβατικά δικαιώματα, στα πρότυπα της Ζυρίχης. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές της «Κ», οι περισσότεροι ξένοι ηγέτες συμφωνούν με την ελληνική θέση, όχι όμως με ιδιαίτερο δυναμισμό.
Newsroom K
22/01/2017

ΥΠΔΙΚ: Η Τουρκία δεν έδειξε τη θέληση που επιβάλλεται για λύση

Δυστυχώς η Τουρκία δεν έδειξε ακόμα τη θέληση που επιβάλλεται, προκειμένου οι συνομιλίες να οδηγήσουν σε μια βιώσιμη και λειτουργική λύση του κυπριακού προβλήματός, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος σημείωσε ότι η ειλικρινής και καλή θέληση της ε/κ πλευράς, όπως εκφράζεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, σε πλήρη συμφωνία και συντονισμό με την ελληνική Κυβέρνηση, είναι δεδομένη.
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
22/01/2017

Οσάτσι: Να ληφθεί υπόψη η θέση της ΚΔ για κατάργηση εγγυήσεων

Την ετοιμότητα της Μόσχας να εμπλακεί ενεργά για την επίλυση του Κυπριακού διατυπώνει ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο Στανισλάβ Οσάτσι, επισημαίνοντας παράλληλα ότι πρέπει «να ληφθεί υπόψη πλήρως η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αναγκαιότητα κατάργησης του θεσμού των εγγυήσεων».
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
22/01/2017

Άνοιξε επίσημα πόλεμο με Ενδιάμεσο ο Αβέρωφ

Καθοριστική και εν πολλοίς ορόσημο για την προεκλογική του 2018 θεωρείται η ομιλία του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου στο ανώτατο συνέδριο που πραγματοποίησε το κυβερνών κόμμα το πρωί του Σαββάτου.
Της Μαρίνας Οικονομίδου
21/01/2017

Η ΕΚΤ προβλέπει μείωση της ανεργίας

Αύξηση του πληθωρισμού για το 2017 και 2018, εξαιτίας της ανόδου των τιμών του πετρελαίου, μικρή αύξηση της πραγματικής ανάπτυξης το 2017 και περαιτέρω μείωση της ανεργίας, προβλέπουν ανεξάρτητοι οικονομολόγοι που συμμετείχαν στην τριμηνιαία δημοσκόπηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Newsroom Κ, Αθήνα
21/01/2017

Ξέπλυμα μαύρου χρήματος: Το ΕΚ απέρριψε τις χώρες υψηλού κινδύνου

Οι ευρωβουλευτές απέρριψαν την Πέμπτη τη μαύρη λίστα με τις χώρες που θεωρούνται υψηλού κινδύνου για περιπτώσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, επιστρέφοντάς την στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να την αναθεωρήσει. Οι ευρωβουλευτές υποστήριξαν ότι η λίστα είναι πολύ περιορισμένη, και θα πρέπει κατά συνέπεια να επεκταθεί προκειμένου να καλύψει π.χ. τις χώρες που διευκολύνουν τη διάπραξη φορολογικών αδικημάτων.
Newsroom K
21/01/2017

Ροντρίγκεζ: Ανάγκη ανανέωσης του εργατικού δικαίου

Η «Κοινωνική Ευρώπη» και τα συστήματα πρόνοιας αποτελούν τον πυρήνα την Ένωσης, ωστόσο είναι πλέον ξεκάθαρο ότι πρέπει να δοθεί νέα ώθηση στις πολιτικές που συγκροτούν τον «Κοινωνικό Πυλώνα
Newsroom K
21/01/2017

Κοτζιάς: Θα λύσουμε το Κυπριακό αν καταργηθεί η παράνομη κατοχή

Την ευθύνη και την αδιαλλαξία της Τουρκίας στην επίλυση του Κυπριακού καταδεικνύει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του σήμερα στο γερμανικό ειδησεογραφικό Πρακτορείο DPA.
Newsroom Κ, Αθήνα
21/01/2017

Ελάχιστες αλλάγες στην επίσημη έκθεση για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Ελάχιστες αλλαγές σε σύγκριση με το ψήφισμα του περασμένου Ιουλίου – κι αυτές για λόγους επικαιροποίησης – περιέχει το προσχέδιο του ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, το οποίο επέδωσε την Πέμπτη η Βρετανία στα υπόλοιπα μόνιμα μέλη και την Παρασκευή σ’ όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
21/01/2017

Η ΕΚΤ, έτοιμη για επέκταση του QE εφόσον κριθεί αναγκαίο

Στη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής στις 19 Ιανουαρίου, το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια αναφοράς και να μην προχωρήσει σε αλλαγές στις βασικές παραμέτρους του προγράμματος ποσοτικής επέκτασης, όπως άλλωστε ανέμενε η αγορά.
Newsroom Κ, Αθήνα
21/01/2017

Τι μάθαμε στην ολομέλεια του ΕΚ

Ο Αντόνιο Ταγιάνι εξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το δεύτερο μισό της 8ης κοινοβουλευτικής θητείας, ενώ οι ευρωβουλευτές επέλεξαν και τους 14 αντιπροέδρους του ΕΚ.
Newsroom K
21/01/2017

ΑΚΕΛ: Η διαδικασία της Γενεύης απέδωσε αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της διαδικασίας της Γενεύης επιβεβαίωσαν την εκτίμηση που το ΑΚΕΛ είχε εκφράσει ότι εξαιτίας των διαφωνιών που εξακολουθούσαν να υπάρχουν μεταξύ των δύο πλευρών, θα ήταν πολύ δύσκολο αυτή να καταλήξει σε επίτευξη συμφωνίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΚΕ του κόμματος, που συζήτησε την Παρασκευή και αξιολόγησε τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
21/01/2017

Επίθεση Αβέρωφ προς Ενδιάμεσο: Μαθήματα εθνικοφροσύνης να κάνουν αλλού

Σκληρή επίθεση εναντίον του ενδιάμεσου χώρου εξαπέλυσε από το βήμα του ανωτάτου συνεδρίου ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.
Της Μαρίνας Οικονομίδου
21/01/2017

Νέο πράσινο φως για Fraport από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η επίτροπος Ανταγωνισμού επαναβεβαίωσε ότι η σύμβαση παραχώρησης των 14 ελληνικών αεροδρομίων στη Fraport δεν παραβιάζει κοινοτική νομοθεσία. Το συνδικάτο εργαζομένων στην Υ.Π.Α. συνεχίζει ωστόσο τον αγώνα.
ΠΗΓΗ: skai.gr
21/01/2017

Μπουρτζιού: Σε πολιτικό επίπεδο η αξιολόγηση για το Μοντ Πελεράν

Κάναμε το καθήκον μας, όπως είχε σχεδιαστεί, και από δω και πέραν οι αξιολογήσεις θα γίνουν σε πολιτικό επίπεδο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, Μπαρίς Μπουρτζιού, στον παράνομο “Μπαϊράκ”, λίγο πριν την ενημέρωση του Τ/κ ηγέτη από τον διαπραγματευτή και εκπρόσωπό του στην ομάδα εργασίας των τεχνοκρατών που συνήλθε στο Μοντ Πελεράν, Οζντίλ Ναμί.
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
21/01/2017

Τσαβούσογλου: Καμία χώρα δεν επικρίνει την Τουρκία για το Κυπριακό

Η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα που πρέπει να επικρίνει την Τουρκία, ιδιαίτερα στο Κυπριακό, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
21/01/2017

Περδίκης: Η ανοχή τρέφει την τουρκική αδιαλλαξία

Η προκλητική στάση της Τουρκίας συνεχίζεται σε καθημερινή βάση. Ο κ. Τσαβούσογλου ξεχνά ότι, η Τουρκία ευθύνεται με την εισβολή και την κατοχή για το σημερινό καθεστώς στην Κύπρο.
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
21/01/2017

Ενημερώθηκαν Αναστασιάδης-Ακιντζί για τις συνομιλίες στο Μον Πελεράν

Σε συνεκτίμηση των συμπερασμάτων των τεχνοκρατών από την πολιτική ηγεσία εισέρχονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης με τον τον Ε/Κ διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη, για τα πεπραγμένα του Μον Πελεράν.
Newsroom K
21/01/2017

ΚΥΠΡΟΣ

Λάρνακα: Συνελήφθη 42χρονος για παράνομη κατοχή ναρκωτικών

Στη σύλληψη 42χρονου προχώρησαν χθες βράδυ μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ) στη Λεμεσό.
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
22/01/2017

Νεαροί υπό την επήρεια αλκοόλ προκάλεσαν τροχαία δυστυχήματα

Γύρω στις 02:20 τα ξημερώματα σήμερα, καθώς μέλη του ΤΑΕ Μόρφου διενεργούσαν μηχανοκίνητη περιπολία στη λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ στην Κακοπετριά, αντιλήφθηκαν όχημα να κινείται με όπισθεν ταχύτητα και να προσκρούει στο πίσω μέρος σταθμευμένου οχήματος και στη συνέχεια να εγκαταλείπει τη σκηνή.
Newsroom K
22/01/2017

Συρία: Πρώτες διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-ανταρτών στην Άστανα

Οι διαπραγματεύσεις στην Αστάνα για την επίλυση της κρίσης στη Συρία θα ξεκινήσουν αύριο στις 13:00 (τοπική ώρα, 09:00 ώρα Ελλάδας) και θα ολοκληρωθούν την επομένη την ίδια ώρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Καζακστάν.
Newsroom Κ, Αθήνα
22/01/2017
NEWS ROOM
Σόιμπλε: Κάποιος να πει σήμερα στη Βρετανία ότι ζούμε στο έτος 2017 | 13:49
ΚΕ: Δεν θα εγγυηθούμε την εξωτερική μας ασφάλεια σε τρίτους | 13:41
Ειδική σχέση, ΝΑΤΟ και γυναίκες στην συνάντηση Μέι-Τραμπ | 13:18
Οσάτσι: Να ληφθεί υπόψη η θέση της ΚΔ για κατάργηση εγγυήσεων | 13:03
ΥΠΔΙΚ: Η Τουρκία δεν έδειξε τη θέληση που επιβάλλεται για λύση  | 12:54
#PoliticsBlog
#PoliticsBlog Ο Κύπριος Τουρκές και το πολιτικό πείραμα του Λιλλήκα | 20/01/2017
#PoliticsBlog Αρχιεπίσκοπος, Παυλόπουλος, Μοντ Πελερέν και η ΚΥΠ... | 19/01/2017
#PoliticsBlog Ο κουρέας, ο τηλεφωνητής και ο... Βαρουφάκης! | 18/01/2017
#PoliticsBlog Το μεγάλο ερωτηματικό και ο ρόλος του Έιντε... | 17/01/2017
#PoliticsBlog Γενεύη: κρυφές ματιές στην αντιπροσωπεία μας… | 16/01/2017
ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ
Οι αλήθειες της Γενεύης
@politis: pou to stirizis to sxolio sou?
@politis | 10:39
Οι αλήθειες της Γενεύης
Με την κατάθεση χαρτών, γίνεται η πρώτη κίνηση ανάκτησης εδαφών που ...
politis | 12:25
#PoliticsBlog Ο... ανεξήγητος Κοτζιάς και το τζετ λανγκ
Για μενα ειναι φανερο οτι υπαρχει διασταση με την επισημη ελληνικη ...
Foivos | 17:40
Κατανοώντας τον Ερντογάν
Δεν υπαρχει λυση ωσπου οι ψευδομητερες πατριδες νεκατωνουνται η καθε ...
Foivos | 17:26
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κύπρος
Πολιτική
Αθλητισμός
Οικονομική
Ελλάδα
Κόσμος
GoodLife
Πολιτισμός
Περιβάλλον
Υγεία
Media
Αγγελίες
Geek
Προσφορές
ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απόψεις
Αφιερώματα
ΕΡΓΑΛΕΙΑ / ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Αναζήτηση
e-kathimerini
Έντυπη Έκδοση
mobile
iPnone
Tablet
Kathimerini on facebook
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Επικοινωνία
Διαφήμιση
Ταυτότητα
SPPMEDIA NETWORK
Ελληνική Έκδοση
24news.com.cy
4troxoi.24man.com.cy
24sports.com.cy
madtv.com.cy
livingetc.com.cy
mydeejay.com.cy
SPPMEDIA ACCOUNT
Login
Register
©2011 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ All rigths reserved.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΔΟΣΗ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ
ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΛΤΔ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΕ
Design & Development by BDigital
Powered by Webstudio