e-kathimerini NEWSLETTER ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ENGLISH EDITION
ADSTORE NETWORK
Τελευταία ενημέρωση: 09:33
ΤΩΡΑ:
Ειδήσεις σε 90'' φαρμακεία Είσοδος Apps Home

Πολιτική

Αρνείται συσχέτιση του τουρκικού δημοψηφίσματος με το κυπριακό ο Τ/κ ηγέτης.
Έτοιμος ο ΠτΔ για συνέχιση συνομιλιών, υπό όρους στο τραπέζι ο Ακιντζί
Της Μαρίνας Οικονομίδου
Πανέτοιμος για συνέχιση του διαλόγου ακόμη και αύριο, δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δια μέσου του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Βίκτωρα Παπαδόπουλου ενώ την ίδια στιγμή πραγματοποιείται μία εκστρατεία ενημέρωσης των διεθνών παραγόντων για τους λόγους αποχώρησης του Μουσταφά Ακιντζί από το τραπέζι των συνομιλιών.
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
FOLLOW EUROPE

Πολιτική: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τσαβούσογλου: «Αν ο Αναστασιάδης δεν θέλει να συνεχίσει, ας το πει»

«Aν ο Αναστασιάδης δεν θέλει να συνεχίσει ας το πει κι εμείς θα τερματίσουμε αυτή την δουλειά», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ.
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
28/02/2017

Έτοιμος ο ΠτΔ για συνέχιση συνομιλιών, υπό όρους στο τραπέζι ο Ακιντζί

Πανέτοιμος για συνέχιση του διαλόγου ακόμη και αύριο, δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δια μέσου του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Βίκτωρα Παπαδόπουλου ενώ την ίδια στιγμή πραγματοποιείται μία εκστρατεία ενημέρωσης των διεθνών παραγόντων για τους λόγους αποχώρησης του Μουσταφά Ακιντζί από το τραπέζι των συνομιλιών.
Της Μαρίνας Οικονομίδου
27/02/2017

Euronews: Το διακύβευμα της επανένωσης Ε/κ και Τ/κ

Είναι γνωστή ως το νησί της Αφροδίτης. Όμως η πρόσφατη ιστορία της Κύπρου δεν χαρακτηρίζεται από αγάπη, αλλά από βία, που οδήγησε στην κατοχή και τη διχοτόμηση της νήσου.
Newsroom K
27/02/2017

Κουρτουλμούς: Ελπίζω οι απόψεις Καμμένου να είναι προσωπικές

Την ελπίδα οι απόψεις του Έλληνα Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου να είναι προσωπικές του και όχι της ελληνικής κυβέρνησης εξέφρασε ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, λέγοντας ότι η Τουρκία έχει και τη δύναμη, και τη δυνατότητα και τη στρατηγική να προστατεύσει τα δικαιώματά της στο Αιγαίο.
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
27/02/2017

Ακιντζί: Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μιλά με τρόπο απαράδεκτο

Δεν έχει καμία σχέση το δημοψήφισμα στην Τουρκία με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, δήλωσε τη Δευτέρα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, λίγο πριν αναχωρήσει από τα κατεχόμενα για να μεταβεί στη 13η Σύνοδο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας, στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν.
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
27/02/2017

Χωρίς βίζα οι πολίτες της Γεωργίας στην ΕΕ

Χωρίς υποχρέωση θεώρησης βίζας στις χώρες Σένγκεν για διαμονή μέχρι 90 μέρες θα μπορούν να ταξιδεύουν πλέον οι πολίτες της Γεωργίας, όπως ανακοίνωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά την υιοθέτηση της πρότασης της Επιτροπής από το Συμβούλιο
ΠΗΓΗ: skai.gr
27/02/2017

Κομισιόν: Απώλειες στην περιφερειακή ανταγωνιστικότητα της Κύπρου

Tην τρίτη έκδοση του δείκτη περιφερειακής ανταγωνιστικότητας για 263 περιφέρειες της ΕΕ, μια μελέτη που παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για την ενίσχυση των οικονομικών επιδόσεων των περιφερειών, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Κομισιόν, η οποία δείχνει ότι η Κύπρος καταγράφει απώλειες στην περιφερειακή ανταγωνιστικότητα κατά -0,49.
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
27/02/2017

Άμεση συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί κάλεσαν τουρκοκυπριακά κόμματα

Τα τουρκοκυπριακά κόμματα Ενωμένη Κύπρος (BKP), Κοινοτικής Απελευθέρωσης (TKP), Νέα Κύπρος (YKP) και η συνδικαλιστική οργάνωση KTOS κάλεσαν τη Δευτέρα τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να άρουν τη στασιμότητα στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων .
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
27/02/2017

Βίκτωρας: Πανέτοιμος ακόμη και αύριο o ΠτΔ για συνομιλίες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι έτοιμος ακόμη και αύριο να επαναρχίσουν οι συνομιλίες, δήλωσε το μεσημέρι ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας πως γίνονται όλες οι ενέργειες ώστε όλοι να γνωρίζουν τις τελευταίες εξελίξεις, με την αποχώρηση του Τ/κ ηγέτη από τις συνομιλίες.
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
27/02/2017

Σχέδιο τερματισμού της ελεύθερης ροής Ευρωπαίων προς Βρετανία

Τέλος στην ελεύθερη μετακίνηση Ευρωπαίων πολιτών προς τη Βρετανία υπό τη μορφή που τη γνωρίζουμε προτίθεται να βάλει η Τερέζα Μέι ήδη από τον ερχόμενο μήνα.
ΠΗΓΗ: skai.gr
27/02/2017

Ταγιάνι: Ένα Grexit θα προκαλούσε ζημιές στην ευρωπαϊκή οικονομία

«Μεσομακροπρόθεσμα θα μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες, διότι θα φαινόταν ως ήττα της Ευρώπης. Υπάρχει ένα μεγαλύτερο και γενικότερο συμφέρον: Πρέπει να κρατήσουμε ενωμένη την Ευρωπαϊκή Ένωση».
ΠΗΓΗ: skai.gr
27/02/2017

H Eυρώπη κλείνει τα σύνορα στους μετανάστες Τρίτων χωρών

Το 28 κράτη μέλη του Συμβουλίου ενέκριναν σήμερα τον κανονισμό για τη δημιουργία μηχανισμού αναστολής της απελευθέρωσης των θεωρήσεων διαβατηρίων (visa waiver) o οποίος θα μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις υπάρχουσες σχετικές συμφωνίες, καθιστώντας ευκολότερο για τα κράτη μέλη να καταγγέλλουν συνθήκες που μπορεί να οδηγήσουν σε αναστολή, επιτρέποντας στην Κομισιόν να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό με δική της πρωτοβουλία, και αναθέτοντας επιπλέον στην Κομισιόν να αποστέλλει τις ετήσιες εκθέσεις προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο σχετικά με το βαθμό στον οποίο οι τρίτες χώρες εξακολουθούν να πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια απαλλαγής θεωρήσεων .
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
27/02/2017

Κομισιόν: Προτεραιότητες για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ΕΕ

Τα συμπεράσματα σχετικά με τις προτεραιότητες της ΕΕ στα φόρα των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα το 2017, ενέκρινε πριν από λίγο το Συμβούλιο των 28.
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
27/02/2017

Οι «οκτω», τα Ίμια και το Κυπριακό

Tι εκτιμά η Αγκυρα για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα; Καλά ενημερωμένες τουρκικές πηγές επισημαίνουν στην «Κ» ότι ο κ. Τσίπρας, από τη μια, κατανοεί τη σημασία του διαλόγου και των καλών σχέσεων στα ελληνοτουρκικά και, από την άλλη, «τρέχει» πίσω από περιπέτειες, εξαιτίας των πιέσεων των δανειστών της Ελλάδας και των εξελίξεων στο εσωτερικό πολιτικό πεδίο.
Του Νίκου Στέλγια
27/02/2017

«Καυτό» Αιγαίο ως τις τουρκικές κάλπες;

«“Καυτό” δίμηνο ή “καυτή” διετία;». Αυτό είναι το βασικό ερώτημα που απασχολεί τη σκέψη όσων, εκ της θέσεώς τους, παρακολουθούν από πολύ κοντά το άνευ προηγουμένου μπαράζ της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο και προσπαθούν να βρουν μιαν απάντηση αν όλα αυτά συμβαίνουν με βάση κάποιον χρονικό ορίζοντα ή συνιστούν εμπράγματη παγίωση των διεκδικήσεων της Αγκυρας στο αρχιπέλαγος.
Newsroom Κ, Αθήνα
27/02/2017

Πόλεμος νεύρων με φόντο τις τουρκικές προκλήσεις στα Ιμια

Καθημερινές είναι, πλέον, οι κινήσεις της Άγκυρας στο παίγνιο προκλήσεων που επιχειρεί να στήσει στο ανατολικό Αιγαίο. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δοκιμάζουν, την ετοιμότητα και τα νεύρα των δυνάμεων του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου, την ίδια ώρα που η τουρκική ηγεσία ρίχνει λάδι στη φωτιά.
Newsroom K
26/02/2017

Νικόλας: Το Κέντρο να εκλέξει Πρόεδρο

Ο κεντρώος χώρος να εκλέξει Πρόεδρο είναι και απαίτηση των ψηφοφόρων των κομμάτων του Κέντρου αλλά και ενός μεγάλου πλειοψηφικού ρεύματος πολιτών, που διαπιστώνουν ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και οι ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ μάς οδήγησαν σε αδιέξοδα.
Newsroom K
26/02/2017

Ν.Κουγιάλης: Κατοχυρώνουμε προς όφελος όλων των αγροτών

Λίγες ώρες πριν από την απόφαση της Κομισιόν για το κυπριακό μέλλον του χαλλουμιού ο υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης μιλάει στην «Κ» για το πώς η κυβέρνηση έχει προετοιμαστεί για τη μεταβατική περίοδο διάρκειας επτά χρόνων που θα ακολουθήσει, υπογραμμίζοντας ότι αν δεν γίνει κατορθωτή η ομαλή μετάβαση, τότε καλύτερα η Κύπρος να αποποιηθεί τα της προστατευόμενης κυπριακής προέλευσης.
Newsroom K
26/02/2017

Φοροδιαφυγή: Το ΕΚ στηρίζει την ανταλλαγή τραπεζικών δεδομένων

Στον απόηχο των πρόσφατων σκανδάλων φοροδιαφυγής, συμπεριλαμβανομένου του σκανδάλου των «Panama Papers», το ΕΚ εξέδωσε τη γνωμοδότησή του, υπερψηφίζοντας με 590 ψήφους υπέρ, 32 κατά και 64 αποχές, τη νέα οδηγία που θα επιτρέπει στις ευρωπαϊκές φορολογικές αρχές να μοιράζονται πληροφορίες σχετικά με τους κατόχους τραπεζικών λογαριασμών.
Newsroom K
26/02/2017

Επαναφορά της υποχρέωσης έκδοσης βίζας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης

Ταχύτερη θα είναι πλέον η διαδικασία επαναφοράς της υποχρέωσης θεώρησης διαβατηρίου (βίζα) για τους υπηκόους τρίτων χωρών σε περιπτώσεις που οι χώρες της ΕΕ αντιμετωπίζουν σημαντική αύξηση της παράνομης μετανάστευσης ή κινδύνους για την ασφάλεια. Το ΕΚ υπερψήφισε το νέο κανονισμό με 485 ψήφους υπέρ, 132 κατά και 21 αποχές.
Newsroom K
26/02/2017

ΚΥΠΡΟΣ

Βγήκε ξανά το «Τσεσμέ» στο Αιγαίο

Tο τουρκικό υδρογραφικό σκάφος «Τσεσμέ» βγήκε ξανά στο βόρειο Αιγαίο αργά το απόγευμα της Δευτέρας, στο τρίγωνο ανάμεσα στο Άγιον Όρος, τη Λήμνο και τη Σαμοθράκη.
ΠΗΓΗ: skai.gr
28/02/2017

Τρεις συλλήψεις μετά τον αγώνα Απόλλωνα- Αποέλ

Στη σύλληψη τριών προσώπων προχώρησε η αστυνομία μετά τον αγώνα Απόλλωνα Αποέλ το βράδυ της Κυριακής στο Τσίρειο Στάδιο. Τα τρία πρόσωπα ηλικίας 27, 20 και 35 χρόνων έριχναν πέτρες εναντίον αστυνομικών της ΜΜΑΔ μετά το τέλος του αγώνα ο οποίος έληξε υπέρ της ομάδας της Λεμεσού.
Newsroom K
28/02/2017

Αραδίππου: Σκυβαλοφόρο παρέσυρε στον θάνατο πεζό

Θανατηφόρο δυστύχημα με θύμα άνδρα, αγνώστων προς το παρόν στοιχείων, σημειώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή Παναγία Αιματούσα - Αμπελιών στην Αραδίππου.
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
28/02/2017
NEWS ROOM
Απόλλων: Έμαθε τον τρόπο… | 09:33
Με κόκκινες γραμμές ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις Μαξίμου- Τρόικα | 09:09
Βγήκε ξανά το «Τσεσμέ» στο Αιγαίο | 09:03
Τρεις συλλήψεις μετά τον αγώνα Απόλλωνα- Αποέλ | 08:59
ΑΠΟΕΛ: Ακόμη έχει το πάνω χέρι | 08:52
#PoliticsBlog
#PoliticsBlog 'Στο τσιγάρο που κρατώ... θα επανεκλέγω...' | 24/02/2017
#PoliticsBlog Το plan B του Νίκαρου και τα πυρά του Φούλη | 23/02/2017
#PoliticsBlog Ο Μουσταφά που έγινε Ντενκτάς και ο Νίκαρος υπερυπουργός | 22/02/2017
#PoliticsBlog Το ραντεβού του Νίκαρου στα τυφλά και ο... Γαβρίλης | 21/02/2017
#PoliticsBlog Ένας διορισμός αρίστου που συζητείται πολύ... | 20/02/2017
ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ
Ακιντζί: Να ακυρωθεί η απόφαση της Βουλής
Ρε έμπα μέσα στο ερμάρι σου μαζι με τα προβλήματα σου που είναι ακόμα ...
Armagedond | 07:38
Ακιντζί: Να ακυρωθεί η απόφαση της Βουλής
Είχε μια μεγάλη επιτυχία η ομάδα του και αυτός ασχολείται αν μεγάλωσαν ...
ΜΑΡΙΟΣ | 22:47
Ακιντζί: Να ακυρωθεί η απόφαση της Βουλής
ΑΠΟΕΛ - και τα Ψυχολογικά είναι ακόμα πιο πολλά...
Armagedon | 22:01
Μία άκαιρη απόφαση
Άνκαι το θέμα έχει εξαντληθεί, είναι σκόπιμο να υποδειχθεί σε όσους ...
EVGENIOS NICOLAOU | 07:04
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κύπρος
Πολιτική
Αθλητισμός
Οικονομική
Ελλάδα
Κόσμος
GoodLife
Πολιτισμός
Περιβάλλον
Υγεία
Media
Αγγελίες
Geek
Προσφορές
ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απόψεις
Αφιερώματα
ΕΡΓΑΛΕΙΑ / ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Αναζήτηση
e-kathimerini
Έντυπη Έκδοση
mobile
iPnone
Tablet
Kathimerini on facebook
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Επικοινωνία
Διαφήμιση
Ταυτότητα
SPPMEDIA NETWORK
Ελληνική Έκδοση
24news.com.cy
4troxoi.24man.com.cy
24sports.com.cy
madtv.com.cy
livingetc.com.cy
mydeejay.com.cy
SPPMEDIA ACCOUNT
Login
Register
©2011 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ All rigths reserved.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΔΟΣΗ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ
ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΛΤΔ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΕ
Design & Development by BDigital
Powered by Webstudio