e-kathimerini NEWSLETTER ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ENGLISH EDITION
ADSTORE NETWORK
Τελευταία ενημέρωση: 20:51
ΤΩΡΑ:
Ειδήσεις σε 90'' φαρμακεία Είσοδος Apps Home

Αφιερώματα

Ο 13ος αιώνας αποτελεί καίρια καμπή στην εξέλιξη της βυζαντινής τέχνης εν γένει.
Ο κυπριακός τρόπος στην τέχνη της εικονογραφίας
Του Απόστολου Κουρουπάκη
Υπάρχει τεχνοτροπικό καλλιτεχνικό ιδίωμα στη Βυζαντινή τέχνη; Αυτό είναι το ερώτημα που καλείται να απαντήσει η έκθεση «Κυπριακώ τω τρόπω - Maniera Cypria» και να αναδείξει συνάμα τη ζωγραφική τέχνη στο νησί σε μία περίοδο που τα εκκλησιαστικά και όχι μόνο πράγματα στην Κύπρο αλλάζουν άρδην.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατατέθηκε χάρτης-μαϊμού από την τ/κ πλευρά

Η Ελένη Θεοχάρους εξηγεί στην «Κ» τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από τη Γενεύη, σημειώνοντας πως «η Γενεύη θα μπορούσε να αποτελέσει μια στιγμή καταστροφική στην ιστορία της Κύπρου με ενδεχόμενη συμφωνία στη βάση όλων αυτών των λαθεμένων επιλογών, στην οποία δεν θα μπορούσα να έχω κανένα ρόλο». Αναφέρει, επίσης, πως η παραπομπή του ζητήματος των Εγγυήσεων και της Ασφάλειας σε τεχνικές επιτροπές για μένα σημαίνει παραπομπή στις ελληνικές καλένδες. –Για ποιο λόγο αποχωρήσατε από τη Γενεύη και γιατί πήγατε εξαρχής, αφού διαφωνούσατε με τη διαδικασία;
Της Μαρίνας Οικονομίδου
16/01/2017

Χρειαζόμαστε λύση με όρους του 21ου αιώνα

Για τις δυσκολίες και τα εμπόδια που παρουσιάζονται ενόψει ενδεχόμενης λύσης στον τομέα της οικονομίας εξαιτίας καθυστέρησης στην προσαρμογή των Κατεχόμενων, για το κόστος της λύσης αλλά και της κατοχής, τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, τις δύσκολες αποφάσεις που χρειάζεται να ληφθούν για το ΓεΣΥ και τους νέους στόχους του Συνεργατισμού, μίλησε στην «Κ» ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.
Newsroom K
02/01/2017

Στόχος μία Λευκωσία με οικονομική προοπτική

«Νομίζω θα ήταν λάθος, ο διάλογός μας για τις δημοτικές εκλογές και για όσα οι πολίτες αναμένουν να ακούσουν από εμάς, για τη Λευκωσία και για τα καθημερινά τους προβλήματα, να εξελισσόταν σε μία ακόμη αντιπαράθεση για το Κυπριακό» αναφέρει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο νυν δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, πως προσβλέπει σε λύση λειτουργική και βιώσιμη η οποία να μπορεί να αντέξει στον χρόνο.
Της Μαρίνας Οικονομίδου
12/12/2016

Δεν μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος για το δείπνο και για το τι αποφασίστηκε

«Δεν είχαμε καμία ενημέρωση από τον Πρόεδρο για το τι αποφασίστηκε», αναφέρει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο γ.γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, επισημαίνοντας πως δεν είχε ούτε ενδείξεις ότι θα γινόταν δείπνο ούτε ότι θα λαμβάνονταν αποφάσεις .
Της Μαρίνας Οικονομίδου
05/12/2016

Κανένα κόμμα δεν μου άσκησε πιέσεις

«Μέτρησε η αγάπη για την πόλη και η σχέση που αναπτύχθηκε με τους δημότες», αναφέρει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο νυν δήμαρχος Ανδρέας Χρίστου κληθείς να τοποθετηθεί για τους λόγους επαναδιεκδίκησης της δημαρχίας.
Της Μαρίνας Οικονομίδου
21/11/2016

Ο Φαίδωνας δεν είναι ο δήμαρχος του βολέματος

O Φαίδωνας δεν είναι η περίπτωση του εύκολου χειρισμού, λέει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, εξηγώντας πως ο ίδιος δεν είναι ο δήμαρχος του βολέματος. Ο ίδιος μιλάει για την πάταξη της διαφθοράς, τις βολές που δέχεται περί λασπολογίας και καταγγελιών που δεν στοιχειοθετούνται αλλά και για το όραμά του για την Πάφο που όχι μόνο μπορεί να αναγεννηθεί αλλά να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση.
Της Μαρίνας Οικονομίδου
14/11/2016

Είναι σκάνδαλο το Κυπριακό να μη λυθεί υπό την αιγίδα της Ε.Ε.

Σκανδαλώδες θεωρεί ο πρόεδρος του κόμματος Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών, Γκι Φερχόφστατ, το γεγονός ότι τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού δεν εγγυάται απευθείας η Ε.Ε. ή έστω ότι δεν βρίσκεται υπό την αιγίδα της.
07/11/2016

Πολλοί θα ήθελαν να παρακολουθούν το κινητό μου

Διαστάσεις αναμένεται να προσλάβουν οι καταγγελίες γενικού ελεγκτή για κοριό στο κινητό τηλέφωνό του μετά τα όσα λέει στη συνέντευξή του στην «Κ». Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης ξεκάθαρα λέει ότι δεν πείθεται από τις διαβεβαιώσεις για το απόρρητο των ιδιωτικών επικοινωνιών, λαμβάνοντας ο ίδιος μέτρα προστασίας.
Του Απόστολου Τομαρά
31/10/2016

Οι δημοτικές δε συνδέονται με τις Προεδρικές

Δυστυχώς, ένθεν και ένθεν, κάποιοι πολιτεύονται σαν να πρόκειται να έχουμε ένα δεύτερο ημίχρονο του δημοψηφίσματος του 2004, αναφέρει στην «Κ» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου, σημειώνοντας πως χρειάζεται στάση εθνικής ευθύνης μπροστά στις σημερινές εξελίξεις.
Της Μαρίνας Οικονομίδου
24/10/2016

Προ των πυλών η επιβολή μίας δυσλειτουργικής και κακής λύσης

Το αποτέλεσμα της τριμερούς ήταν χειρότερο από ό,τι προειδοποιούσαμε τελικά, αναφέρει στη συνέντευξή του στην «Κ» ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας πως αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη ο Νίκος Αναστασιάδης αναίρεσε τις δεσμεύσεις του και αποδέχτηκε χρονοδιάγραμμα.
Της Μαρίνας Οικονομίδου
17/10/2016

Mεγάλες οι διαφορές που είναι αδύνατο να βρεθεί κάποια λύση το ’16

«Πέσαμε έξω στις εκτιμήσεις μας» για τον συνασπισμό δυνάμεων με κοινές θέσεις στο Κυπριακό, αναφέρει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.
Της Μαρίνας Οικονομίδου
03/10/2016

Πρώτη μέρα να φύγουν οι περισσότεροι Τούρκοι

Σε συνέντευξή του στην «Κ» από τη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς τονίζει ότι το μεγαλύτερο τμήμα των τουρκικών δυνάμεων κατοχής πρέπει να αποχωρήσει από την Κύπρο από την πρώτη ημέρα της λύσης, ενώ αποκαλύπτει ότι έχει ετοιμάσει εμπεριστατωμένο έγγραφο για το θέμα των εγγυήσεων με βάση το οποίο πορεύονται Αθήνα και Λευκωσία και προβλέπει ένα σύστημα συνεργασίας και φιλίας της Κύπρου με την Τουρκία και την Ελλάδα που θα αντικαταστήσει το σημερινό καθεστώς.
Του Αθανάσιου Έλλις
26/09/2016

Εμμονή και εμπάθεια κατά ΑΚΕΛ από Ορφανίδη

Είναι νωρίς να πούμε αν πάμε για λύση ή ναυάγιο, λέει στην «Κ» ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, επισημαίνοντας πως υπάρχουν ζητήματα στα οποία διαφωνούν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Κυπριανού τονίζει πως το ΑΚΕΛ θα αναλάβει πρωτοβουλίες και θα πραγματοποιήσει ταξίδια στο πλαίσιο επίτευξης μιας λύσης. Μιλάει παράλληλα για τις τεταμένες σχέσεις με τον Αθανάσιο Ορφανίδη, όπως επίσης και για το βιβλίο του Δημήτρη Χριστόφια.
Της Μαρίνας Οικονομίδου
12/09/2016

Εφτασε η ώρα της αλήθειας στο Κυπριακό

Έχει φτάσει η ώρα της αλήθειας στο Κυπριακό, αναφέρει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης.
Της Μαρίνας Οικονομίδου
29/08/2016

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τουρίστες με οικονομική επιφάνεια προτείνουν οι Ισπανοί για την Κύπρο

Σε τουρισμό με οικονομική επιφάνεια πρέπει να στοχεύσει η Κύπρος σύμφωνα με την εθνική στρατηγική για τον τουρισμό 2017–2030, ενώ παράλληλα ν’ απογαλακτιστεί από τη βρετανική και τη ρωσική αγορά. Όσον αφορά στην απεξάρτηση από την βρετανική και ρωσική αγορά, οι Ισπανοί προτείνουν χώρες όπως η Φινλανδία, η Σουηδία, η Δανία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ελβετία, η Ουκρανία και το Ισραήλ.
08/02/2017

Χάρης: Δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι για τους πρόσφυγες

«Από ό,τι φαίνεται πρόκειται για αμιγώς προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις. Ανάλογη συζήτηση δεν έχει πέσει ποτέ ούτε επίσημα αλλά και ούτε ανεπίσημα στο τραπέζι», τονίζεται σχετικά από κυβερνητικά στελέχη.
Του Μιχάλη Τσικαλά
06/02/2017

Βελτίωση στην αγορά αυτοκινήτου βλέπει η Toyota

Για την αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων εν γένει και συγκεκριμένα για την ανοδική πορεία της Toyota στην Κύπρο, μιλά στην «Κ» ο κ. Δικράν Ουζουνιάν, Διευθύνων Σύμβουλος της Δικράν Ουζουνιάν & ΣΙΑ ΛΤΔ, επίσημος αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Toyota και Lexus στην Κύπρο.
Του Παναγιώτη Ρουγκάλα
01/02/2017

Κανονικά η παράδοση του λιμένα Λεμεσού τη Δευτέρα

Μερικές ώρες πριν ολοκληρωθεί ομαλά η μετάβαση στο νέο περιβάλλον στο λιμάνι Λεμεσού ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών μιλάει για το μεγαλεπήβολο, όπως το χαρακτηρίζει, εγχείρημα της κυβέρνησης. Σε συνέντευξή του στην «Κ» ο Μάριος Δημητριάδης εμφανίζεται σίγουρος για την ομαλή μετάβαση εκτός συγκλονιστικού απροόπτου που θα προκαλέσει μικρή καθυστέρηση. Αναφέρει ότι τα όποια προβλήματα είχαν προκύψει με την είσοδο των ιδιωτών έχουν επιλυθεί. Συνάμα παραδέχεται ότι μπορεί να εμφανιστούν προβλήματα στην αρχή, τα οποία, ωστόσο, όπως λέει, θα επιλυθούν στην συνέχεια. Το επόμενο στοίχημα για την κυβέρνηση έχει να κάνει με το λιμάνι Λάρνακας.
Του Απόστολου Τομαρά
30/01/2017

Οι εκπτώσεις άρχισαν από πέρυσι

Για πρώτηφορά στα κυπριακά χρονικά οι καταστηματάρχες λιανικού εμπορίου της Κύπρου προτίμησαν να ξεκινήσουν την εκπτωτική περίοδο πέντε ημέρες νωρίτερα από ό,τι συνήθως, δηλαδή στις 27 Δεκεμβρίου του 2016.
Του Παναγιώτη Ρουγκάλα
25/01/2017

Μειώνεται αργά αλλά σταθερά η ανεργία

Αισιόδοξη ότι μέχρι τέλος Ιουνίου, οπότε και ολοκληρώνεται το χρονοδιάγραμμα του διαλόγου των κοινωνικών εταίρων, θα βρεθεί η χρυσή τομή για ρύθμιση της ΑΤΑ στον ιδιωτικό τομέα, δηλώνει η υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις που θέλουν την εργοδοτική πλευρά ΟΕΒ και ΚΕΒΕ να συναινεί τελικά στην έκκληση της υπουργού για μη μείωση των μισθών.
11/01/2017

Χρονιά σταθμός το 2016 για την οικονομία της χώρας

Ως χρονιά σταθμός θα περάσει στην ιστορία το 2016 για την Κύπρο και τα οικονομικά δρώμενα. Η έξοδος της χώρας από το πρόγραμμα της οικονομικής προσαρμογής, τον Μάρτιο του 2016, σήμανε και την οικονομική «ανεξαρτησία» της μετά από τρία συνεχόμενα έτη.
Του Παναγιώτη Ρουγκάλα
02/01/2017

Γιόρτασαν οι υπεραγορές τα Χριστούγεννα

Με θετικό πρόσημο θα κλείσει ο κύκλος εργασιών των υπεραγορών παγκυπρίως, καθώς η κινητικότητα των καταναλωτών τις τελευταίες ημέρες του 2016 θα συνεπικουρήσειστις ήδη μέχρι στιγμής καλές πωλήσεις που έχουν σημειώσει. Από την αρχή του έτους έως και σήμερα η εμπορική κίνηση στις υπεραγορέςόχι μόνο είναι απόλυτα ικανοποιητική, αλλά ισχυρή.
Του Παναγιώτη Ρουγκάλα
27/12/2016

Τρέφουν την παραοικονομία οι παράνομοι κτηματομεσίτες

Τα κακώς κείμενα δεν έχουν τέλος στον τομέα της κτηματομεσιτείας, καθώς ολοένα και περισσότεροι μη αδειούχοι κτηματομεσίτες ανακαλύπτονται από τον Σύνδεσμο Κτηματομεσιτών Επιχειρηματιών Κύπρου.
Του Παναγιώτη Ρουγκάλα
19/12/2016

Α. Γεωργίου: «Άγνοια στη διαχείριση ευαίσθητων πληροφοριών»

Η S. Kaniklides (Cyprus) Limited είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στην αγορά εμπορίας και διανομής χάρτου, στον τομέα προϊόντων γραφικής ύλης και εξοπλισμού γραφείου, ψηφιοποιεί, αποθηκεύει και διαχειρίζεται έγγραφα, ενώ έχει και συνεργασίες με διεθνείς ομίλους, όπως η αντιπροσωπεία της Eastpak στην Κύπρο.
Του Παναγιώτη Ρουγκάλα
13/12/2016

Μέσα στο 2017 τέλος εποχή για το λιμάνι Λάρνακας

Απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι υπάρχουν προβλήματα με τις εταιρείες υδρογονανθράκων στο λιμάνι Λεμεσού δίνει με συνέντευξή του στην «Κ» ο υπουργός Μεταφορών. Ο Μάριος Δημητριάδης κάνει λόγω για κίνητρα που δεν συνάδουν με το συμφέρον της Δημοκρατίας. Για το λιμάνι Λάρνακας εκτιμά ότι πριν από το τέλος του 2017 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αποκρατικοποίησης.
Του Απόστολου Τομαρά
12/12/2016

«Στρώνεται» ο δρόμος για την αγορά αυτοκινήτου

Αναγέννηση για την αγορά αυτοκινήτου, με τις πωλήσεις καινούργιων και μεταχειρισμένων οχημάτων να προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, όπως υποδεικνύουν άλλωστε και οι συνολικές εγγραφές των οχημάτων του 2016.
Του Παναγιώτη Ρουγκάλα
05/12/2016

Γιατί ο αντιπρόεδρος της Τρ. Κύπρου στήριξε Τραμπ

Η εκλογή Ντόναλτ Τραμπ έχει φέρει την παγκόσμια κοινή γνώμη προ, δυσάρεστης για τους πλείστους, εκπλήξεως. Δεδομένου του ιστορικού αλλά και ιδιόρρυθμου χαρακτήρα του Αμερικανού μεγιστάνα, ο προεκλογικός αγώνας ήταν οτιδήποτε άλλο παρά εύκολος. Τεράστια συμβολή, όμως, προς την επίτευξη αυτής της ιστορικής νίκης, που πριν από έναν χρόνο διαφαινόταν ως όνειρο θερινής νυκτός, είχε ο αντιπρόεδρος και μέτοχος της Τράπεζας Κύπρου, Γ. Ρος.
Του Γιώργου Μασούρα
14/11/2016

Μειώνεται η οικονομική ανισότητα των φύλων

Ένα απότοκο της οικονομικής κρίσης που βίωσε η Κύπρος τα τελευταία χρόνια είναι η διαγραφόμενη θετική συσχέτιση μεταξύ της μειωμένης οικονομικής δραστηριότητας από τη μία, και της αυξανόμενης μείωσης της οικονομικής ανισότητας των φύλων από την άλλη. Φυσικά, η λέξη «απότοκο» φέρνει σε αιτιολόγηση του φαινομένου, γεγονός που δεν ισχύει απριόρι όταν πρόκειται για συσχετίσεις – ήτοι συσχέτιση δεν είναι κατά ανάγκη αιτιολόγηση – υπάρχουν όμως στοιχεία που παραπέμπουν, ή έστω συνάδουν, με αιτιολογική εξήγηση του φαινομένου.
Του Γιώργου Μασούρα
24/10/2016

Προσλαμβάνονται 40 σύμβουλοι για τους μακροχρόνια άνεργους

Αν και με κάποιες μικρές καθυστερήσεις, η κυβέρνηση προχωρά στην περαιτέρω εφαρμογή του σχεδίου «Εγγυήσεις για τη Νεολαία» (Youth Guarantee - YG), καθώς εντός ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί δημόσια προσφορά για αγορά συμβουλευτικών υπηρεσιών για καθοδήγηση ανέργων μακροχρόνιου ορίζοντα
Του Γιώργου Μασούρα
12/10/2016

ΓΕΝΙΚΑ

Όραμά μου μια ενιαία Λευκωσία

Όραμά μου, μία ενιαία Λευκωσία, με έναν ενιαίο σχεδιασμό, λέει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο υποψήφιος δήμαρχος Λευκωσίας Παναγιώτης Σταυρινίδης.
Της Μαρίνας Οικονομίδου
12/12/2016

Το «πάρε-δώσε» θα γίνει μεταξύ των Κυπρίων

Πριν από τη «διάσκεψη για την Κύπρο» στις 12 Ιανουαρίου, θα υπάρξει διμερής συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, όπου θα ανοίξει μια συζήτηση για τις εγγυήσεις στην Κύπρο, η οποία θα εισέλθει στην ουσιαστική φάση της λήψης αποφάσεων στη διάρκεια της διάσκεψης, τονίζει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Εσπεν Μπαρθ Αϊντε.
Του Αθανάσιου Έλλις
05/12/2016

Ταξιδεύουν με αποσκευές γεμάτες τραγούδια και μουσικές

Μάριος Φραγκούλης και Γιώργος Περρής, και οι δύο με κλασικές σπουδές στο τραγούδι και φυσικά κοινούς στόχους, αναζητούν έναν καλύτερο, πιο ιδανικό κόσμο.
Του Απόστολου Κουρουπάκη
14/11/2016

Βάλαμε τις βάσεις για να έχει προοπτική ο Στρόβολος

Ένθερμος υποστηρικτής της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης, δηλώνει ο δήμαρχος Στροβόλου Λάζαρος Σαββίδης, εκτιμώντας πως οι δήμοι πρέπει να συγχωνευτούν νοουμένου ότι η συγχώνευση θα πρέπει να γίνει με αντικειμενικά κριτήρια.
Της Μαρίνας Οικονομίδου
07/11/2016

Η Τουρκία θα εκμεταλλευτεί την απουσία της Δημοκρατίας στο ΕΔΑΔ

Ερωτηματικά που χρήζουν απάντησης από τον γενικό εισαγγελέα εγείρει ο Αχιλλέας Δημητριάδης αναφορικά με την αρνητική στάση της Δημοκρατίας να παραστεί σε προσφυγή Ε/κ κατά της Τουρκίας στο ΕΔΑΔ. Σε συνέντευξή του στην «Κ» ο κ. Δημητριάδης θέτει θέμα μη εξυπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία θα το εκμεταλλευτεί.
Του Απόστολου Τομαρά
24/10/2016

Σπίτια που γεννιούνται από τη γη με σεβασμό στη φύση

Με αφορμή τη διοργάνωση του πρώτου Φεστιβάλ Γήινης Δόμησης που θα γίνει στην Κύπρο μιλήσαμε με την κ. Κυπριανή Μιχαήλ από τη Γήινη Δόμηση Κύπρου, και μιλάμε για το τι είναι η γήινη δόμηση, ποια τα οφέλη του να χτίσουμε ένα σπίτι με υλικά απευθείας από τη φύση.
Του Απόστολου Κουρουπάκη
07/10/2016

Μαραθωνοδρόμοι με το φεγγάρι οδηγό για καλό σκοπό

Όλα τα έσοδα από την εκδήλωση Running Under the Moon θα διατεθούν για τις ανάγκες της «Θερμοκοιτίδας Αγάπης.
Του Απόστολου Κουρουπάκη
04/09/2016

Κ. Συμεωνίδης: Τραβάει κουπί για να κερδίζει η ζωή

Ο κωπηλάτης Κώστας Συμεωνίδης σκοπεύει να κάνει ακόμη έναν δρόμο αντοχής με όρθια ιστιοσανίδα στο πλαίσιο της δράσης «Κωπηλατώ για τη ζωή, κωπηλατώ για τα παιδιά».
Του Απόστολου Κουρουπάκη
22/08/2016

Επειδή τουρισμός δεν σημαίνει απαραίτητα παραλία

Ο Κάτω Δρυς είναι ιδανική περίπτωση για όσους θέλουν να ξεφύγουν έστω και για λίγο από την καθημερινότητα.
Του Απόστολου Κουρουπάκη
25/07/2016

«Ο κόσμος αναγνωρίζει πάντοτε το αληθινό και στο τέλος το υποστηρίζει»

Μία κουβέντα με τον Ζαχαρία Σπυριδάκη, ο οποίος μαζί με ακόμη δύο μουσικούς, τον λαουτιέρη Γιώργο Μανωλάκη και τον κρουστό Γιάννη Παπατζανή, θα εμφανιστεί στον Φέγγαρο 2016, για την παραδοσιακή μουσική και όχι μόνο.
Του Απόστολου Κουρουπάκη
23/06/2016

Γνωριμία με έναν νέο Κύπριο καλλιτέχνη, τον Σωτήρη Καλλή

Στο πλαίσιο της δράσης της Λεβεντείου Πινακοθήκης «Νέοι Κύπριοι Καλλιτέχνες στη Λεβέντειο Πινακοθήκη» η Πινακοθήκη γίνεται ένα ζωντανό πολιτιστικό κύτταρο αλλά και νέοι καλλιτέχνες βρίσκουν ένα φιλόξενο βήμα για να εκθέσουν τη δουλειά τους.
Του Απόστολου Κουρουπάκη
07/06/2016

Η ΕΔΕΚ πιθανόν να έχει αύξηση ποσοστών

Η ΕΔΕΚ πιθανότατα να έχει αύξηση ποσοστών τον Μάη αναφέρει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου απορρίπτοντας όσα λέγονται περί απώλειας εδρών, ιδιαίτερα στη Λεμεσό. Σε ένα τέτοιο μακρινό, όπως λέει, ενδεχόμενο, θα βρίσκεται δίπλα στον πρόεδρο της ΕΔΕΚ.
Της Μαρίνας Οικονομίδου
18/05/2016

Πυξίδα η πολιτική μας αξιοπιστία

Της Μαρίνας Οικονομίδου
16/05/2016

Γ. Κεπόλας, ένας εραστής της τέχνης και της φύσης

Στα χέρια του καλλιτέχνη Κεπόλα η πέτρα είναι λες και χάνει κάτι από τις αρχέγονές της ιδιότητες, εξευγενίζεται, γίνεται χρήσιμο και πολύτιμο εργαλείο, αλλά και κόσμημα.
Του Απόστολου Κουρουπάκη
25/04/2016

Για να δείξουν την Κύπρο... πάνε στη Μάλτα

Σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησε το Υπουργείο Παιδείας με το Υπουργείο Εμπορίου, το κράτος μπορεί να έχει έσοδα ύψους 33 εκατομμύριων ευρώ ετησίως.
Του Απόστολου Κουρουπάκη
18/04/2016

ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ

Ο ζωγράφος που αγάπησε και απεικόνισε την κυπριακή φύση

Είναι ο πρώτος Κύπριος καλλιτέχνης που ασχολήθηκε με την υδατογραφία, φθάνοντας υψηλά ποιοτικά επίπεδα. Σε αυτόν οφείλουμε και την είσοδο του κυπριακού ποιοτικού έργου τέχνης σε εκθεσιακούς χώρους και κατά συνέπεια την αντιμετώπισή του ως πολιτιστικού αγαθού με οικονομική αξία.
Του Απόστολου Κουρουπάκη
20/12/2016

Ζωντανή ιστορία το Μουσείο Ραδιοτηλεόρασης του ΡΙΚ

Το Μουσείο Ραδιοτηλεόρασης ΡΙΚ συμπληρώνει την προσπάθεια που ανέλαβε τα τελευταία χρόνια το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου για ψηφιοποίηση, τεκμηρίωση και διάχυση του αρχειακού υλικού του προς την κοινωνία.
Του Απόστολου Κουρουπάκη
08/11/2016

Κρίτου Τέρρα: Εκεί που η γη αγκαλιάζει τον μύθο και μαγεύει

Κρίτου Τέρρα, η γη του Ερωτόκριτου, σύμφωνα με τον σπουδαίο Σίμο Μενάρδο, μία κοινότητα χτισμένη σε υψόμετρο 570 μέτρων, απέχει 29 χιλιόμετρα από την πόλη της Πάφου.
16/08/2016

Από τη Μόσχα στην Άλωνα για την πολιτιστική μας κληρονομιά

Μία ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Μ. Lomonosov της Μόσχας και την Ακαδημία Επιστημών της Ρωσίας επισκέφτηκαν την Άλωνα, στο πλαίσιο μιας λαογραφικής και εθνολογικής έρευνας του ευρύτερου χώρου των Βαλκανίων.
Του Απόστολου Κουρουπάκη
18/07/2016

Υπηρετώ τον στίχο πρώτα και ύστερα τη μουσική

Μία κουβέντα με τον Γιώργο Καλογήρου με αφορμή τις συναυλίες προς τιμήν του σπουδαίου μουσικού Γιώργου Κοτσώνη, στις οποίες θα παρουσιαστεί ολόκληρο το έργο του Κοτσώνη «Η Κυρά των αμπελιών», σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου και άλλα τραγούδια του.
Του Απόστολου Κουρουπάκη
04/07/2016

Ο Δημήτρης Λάγιος δώρισε απλόχερα μουσική και στίχους

Μία κουβλεντα με τοιν Ανδρέα Παράσχο με αφορμή τις δύο εκδηλώσεις που έχουν οργανωθεί προς τιμήν του Δημήτρη Λάγιου που είναι βασισμένες στην ανέκδοτη ποιητική συλλογή του «Αγιογραφίες Ι & ΙΙ».
Του Απόστολου Κουρουπάκη
13/06/2016

«Λίγες οι ευκαιρίες για τις γυναίκες στην πολιτική»

Πριν από 35 χρόνια μπήκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία της Κύπρου. Ήταν η βουλευτής της επαρχίας Κυρήνειας Ρήνα Κατσελλή, μία γυναίκα με πολύπλευρη δράση και αγώνα, σύζυγος, μητέρα, λογοτέχνης, πολιτικός, μα πάνω απ’ όλα πολιτικό ον.
Του Απόστολου Κουρουπάκη
24/05/2016

Star Wars: Ο πόλεμος συνεχίζεται

Ο «Πόλεμος των Άστρων» είναι μία ιστορία επικών διαστάσεων, που από τη δεκαετία του 1970 έχει επηρεάσει έμμεσα ή άμεσα τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων ανά την υφήλιο.
Του Μάριου Ρούσσου
11/01/2016

Ντισκομπάλα και βινύλιο, με ορμή από τα ’80s

Oι δίσκοι βινυλίου γίνονται πάλι μόδα – το έχετε ακούσει κι άλλες φορές. Το πάθος για τον μαύρο δίσκο και την ιεροτελεστία της παλιάς ακρόασης δεν έσβησε ποτέ για τους συλλέκτες. Τα τελευταία χρόνια, όμως, γίνεται το νέο trend και για τη γενιά που δεν το έζησε. Μέχρι και λίστες αναμονής υπάρχουν, ενώ πολλοί χρυσοπληρώνουν στο e-bay σπάνιες εκδόσεις.
Newsroom Κ, Αθήνα
18/12/2015

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου γιορτάζει 25 χρόνια λειτουργίας

Φέτος, συμπληρώνονται 25 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και την υποδοχή των πρώτων φοιτητών του, διανύοντας μια σημαντική διαδρομή τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ευρώπη, στην παραγωγή της γνώσης, της καινοτομίας και της έρευνας.
Του Μιχάλη Χριστοδούλου
14/09/2015

Η εκλογή του Τζον Κένεντι

Τα χρόνια πριν από το 1960 κυριαρχούσε στην κεντρική αμερικανική πολιτική σκηνή ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, που όμως ήταν αναγκασμένος να συγκυβερνά με τις Δημοκρατικές πλειοψηφίες στα δύο σώματα του Κογκρέσου.
19/08/2015

Το «πυραυλικό χάσμα»

Κατά το πρώτο ήμισυ της δεκαετίας του 1950 οι δύο υπερδυνάμεις του Ψυχρού Πολέμου ανέπτυξαν θερμοπυρηνικές βόμβες σχεδόν χίλιες φορές ισχυρότερες από την ατομική βόμβα της Χιροσίμα. Ως εκ τούτου, οι ηγεσίες και των δύο πλευρών άρχισαν να θεωρούν έναν πυρηνικό πόλεμο αδιανόητο.
08/07/2015

Το Α΄ Συνέδριο της ΕΔΑ

Η ΕΔΑ ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 1951, παραμονές δηλαδή των δεύτερων μετεμφυλιακών εκλογών. Η ίδρυσή της αποτέλεσε πρωτοβουλία του ΚΚΕ, το οποίο υλοποιούσε με αυτό τον τρόπο την απόφαση της 6ης Ολομέλειας (Οκτώβριος 1949) για τη δημιουργία ενός δημοκρατικού συνασπισμού, που, όπως τονιζόταν στο κείμενο της απόφασης
17/06/2015

H άνοδος του Κάστρο στην εξουσία

Παρότι ο κόσμος του Ψυχρού Πολέμου ήταν μαθημένος στις ανατροπές, το τέλος της δεκαετίας του 1950 θα έφερνε ένα ανέλπιστο γεγονός. Σε ένα νησί της Καραϊβικής, λίγα μίλια από τη Φλόριντα, το οποίο ήταν ανέκαθεν στη συνείδηση όλων αμερικανικό «προτεκτοράτο»
10/06/2015

Το κύκνειο άσμα του Αϊζενχάουερ

Στις αρχές του 1959 φαινόταν να διαγράφεται ένα άδοξο τέλος για τη θητεία του Αμερικανού προέδρου Ντουάιτ Ντέιβιντ Αϊζενχάουερ, ο οποίος εμφανιζόταν πολιτικά αποδυναμωμένος. Η φυσική αδυναμία και η ασθένεια απειλούσαν να του δημιουργήσουν πολλαπλά αδιέξοδα
03/06/2015

ΠΡΟΣΩΠΑ

Με το ΔΗΚΟ έχουμε τις περισσότερες συγκλίσεις σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτω

«Είμαι έτοιμος να πληρώσω οποιοδήποτε πολιτικό κόστος για να διατηρήσω την εντιμότητα και την αξιοπιστία μου και για μένα αυτά είναι αδιαπραγμάτευτοι όροι. Γι’ αυτό και στις συνεργασίες μου και εντός και εκτός κόμματος τηρώ με θρησκευτική ευλάβεια αυτό που έχω συμφωνήσει», λέει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, εξηγώντας την επιλογή Ανδρέα Χρίστου έναντι Νίκου Νικολαΐδη. Δύο χρόνια περίπου μετά και την ανάληψη της προεδρίας της ΕΔΕΚ, ο Μαρίνος Σιζόπουλος μιλάει για όσα έχουν σημαδέψει την προεδρία του, όπως την αποκάλυψη εγγράφων και το πολιτικό κόστος που ανέλαβε, αλλά και τις πολιτικές παρεμβάσεις από κέντρα εξουσίας για να μη βγει πρόεδρος της βουλής.
Της Μαρίνας Οικονομίδου
06/02/2017

Η ηγεσία του ΔΗΣΥ δεν αντιλήφθηκε τα μηνύματα της κοινωνίας

Οι δημοτικές εκλογές πέρασαν στην ιστορία και ο νέος δήμαρχος Στροβόλου τοποθετείται για όλους και για όλα. Ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους στη συνέντευξή του στην «Κ» δεν κρύβει το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στον ίδιο και την ηγεσία του Συναγερμού. Αποκαλύπτει ποιους θεωρεί φίλους του στο κόμμα, και μιλάει και για τη σχέση του με την Ελένη Θεοχάρους.
Του Απόστολου Τομαρά
02/01/2017

Δεν βγήκαν οι αριθμοί των κομμάτων

Σε καμιά περίπτωση δεν θεώρησα ότι η εκλογική μάχη θα ήταν εύκολη» αναφέρει σε συνέντευξή του στην«Κ» ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, μιλώντας για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η υποψηφιότητά του, όχι μόνο από το γεγονός ότι η ηγεσία της ΕΔΕΚ του γύρισε την πλάτη, αλλά διότι και στον ΔΗΣΥ, που τον στήριζε, υπήρχαν έντονες εσωκομματικές αντιδράσεις.
Της Μαρίνας Οικονομίδου
26/12/2016

Δεν είμαι κυνηγός της καρέκλας και των πολιτικών αξιωμάτων

«Η μεγαλύτερη πρόκληση για τη Λεμεσό είναι να διορθώσουμε την πορεία δύο ταχυτήτων που εμπεδώθηκε τα τελευταία χρόνια» αναφέρει στην «Κ» ο υποψήφιος για τη δημαρχία Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, επισημαίνοντας την ανάγκη η «ξεχασμένη Λεμεσός» να αποκτήσει μερίδιο στην ανάπτυξη.
Της Μαρίνας Οικονομίδου
21/11/2016

Μπορώ να είμαι δήμαρχος όλων των Παφιτών

Μετά από πολύ προβληματισμό και με αίσθημα ευθύνης αποφάσισα να κατέλθω ως υποψήφιος, λέει στην «Κ» ο υποψήφιος δήμαρχος της Πάφου Άκης Χρυσόμηλος, απορρίπτοντας τις αιχμές Φαίδωνος ότι έθεσε ως προϋπόθεση για την υποψηφιότητά του τη στήριξη από ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ.
Της Μαρίνας Οικονομίδου
14/11/2016

Πρόσφυγες από την βομβαρδισμένη Συρία μιλούν στην «Κ»

Έφτασαν στην Κύπρο απόγευμα Τετάρτης. Της άφιξης τους προηγήθηκε επιχείρηση διάσωσης από τις κυπριακές αρχές μιας και το πλοιάριο είχε εγκαταλείψει ο καπετάνιος του ο οποίος διέφυγε στη συνέχεια στα κατεχόμενα. Κύπρος- η γη της επαγγελίας για τους Σύριους πρόσφυγες
13/11/2016

Στρόβολος, παραγωγικός και ωφέλιμος για τους δημότες

Θέμα διαφάνειας στην τοπική αυτοδιοίκηση θέτει ως προτεραιότητα η υποψήφια για τη Δημαρχία Στροβόλου και πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέλλα Μισιαούλη με στόχο την επανάκτηση της αξιοπιστίας του θεσμού.
Της Μαρίνας Οικονομίδου
07/11/2016

Υπάρχει ισορροπία στα δημόσια οικονομικά

Αν τα δημόσια οικονομικά κατέγραφαν μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα θα ήταν αχρείαστο, υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος θεωρεί πως έχει βρεθεί μία καλή ισορροπία έτσι που δημόσια οικονομικά και πραγματική οικονομία αλληλοστηρίζονται.
Του Αντώνη Αντωνίου
31/10/2016

Η συναίνεση που δείχνει το ΑΚΕΛ, είναι δύναμη και όχι αδυναμία

«Να αναζητήσουμε ασφάλεια στο ευρωπαϊκό περιβάλλον με την καθοριστική συνδρομή του Συμβουλίου Ασφαλείας», αναφέρει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, σημειώνοντας την ανάγκη επιμονής στην αποστρατικοποίηση, αλλά και την εγκατάλειψη των όποιων ιδεών περί ένταξης στο ΝΑΤΟ. Σε ό,τι αφορά τη «διαλλακτική» στάση του κόμματος απέναντι στους χειρισμούς Αναστασιάδη στο Κυπριακό, στέλνει το μήνυμα πως η συναίνεση του ΑΚΕΛ δεν πρέπει να θεωρείται αδυναμία, αλλά η δύναμη του κόμματος.
Της Μαρίνας Οικονομίδου
24/10/2016

Χρέος και Ευθύνη η προστασία των Χριστιανών στην Μ. Ανατολή

Ο Μητροπολίτης Προύσης και Ηγούμενος της Θεολογικής Σχολής Χάλκης Ελπιδοφόρος αποκαλύπτει στην «Κ» τι ανησυχεί το Πατριαρχείο από το συνεχιζόμενο κύμα βίας στη μετά το πραξικόπημα εποχή, εξαίρει το ρόλο της Εκκλησίας της Κύπρου στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, ενώ απαντά και για την στάση του Φαναρίου στο Κυπριακό.
Του Απόστολου Τομαρά
03/10/2016

Ο λαός θα σταθεί απέναντι από τον Αναστασιάδη το ’18

«Η ιστορία των εγγράφων χρησιμοποιείται για να αποδιοργανώνονται όσοι δεν συμφωνούν με όλα όσα γίνονται στις συνομιλίες», αναφέρει σε συνέντευξή της στην «Κ» η πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους, επισημαίνοντας ότι επικρατεί σύγχυση γύρω από τις εξελίξεις στο Κυπριακό.
Της Μαρίνας Οικονομίδου
26/09/2016

Η ώρα της σωστής λύσης είναι τώρα

«Η ώρα της σωστής λύσης είναι τώρα» αναφέρει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης εξηγώντας πως τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχει το κατάλληλο μομέντουμ. Ο ίδιος εξηγεί πως αν αποτύχουμε αυτή τη φορά, το επόμενο στάδιο είναι η διαχείριση της διχοτόμησης. Ο Νίκος Τορναρίτης αναλύει τους λόγους που είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας να εγκαταλείψει την Κύπρο και σημειώνει πως σε αντίθεση με το 2004, αυτή τη φορά αν θα οδηγηθεί για ψήφιση μία λύση, θα είναι μία συμφωνημένη λύση.
Της Μαρίνας Οικονομίδου
12/09/2016

Τόσο κοντά σε λύση όσο και σε ναυάγιο

Οι διαφορές που απομένουν στο Κυπριακό αφορούν πολύ σοβαρά και ευαίσθητα θέματα, που μπορούν να επιλυθούν μόνο μέσα από πολιτικές αποφάσεις κάποιες εκ των οποίων δεν εξαρτούνται από τις δύο πλευρές στην Κύπρο, γι’ αυτό η ορατή προοπτικής λύση μπορεί και να μετατραπεί χωρίς χρονοτριβή και σε ναυάγιο. Αυτή την εκτίμηση διατύπωσε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που έδωσε στην «Κ» ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος μίλησε επίσης για την οικονομία, την κατάσταση των τραπεζών σήμερα, τις μεταρρυθμίσεις, τις δημοτικές εκλογές και τους «παραπτωματίες» στον ΔΗΣΥ.
Του Ανδρέα Παράσχου
05/09/2016

Αρχή του τέλους της Δημοκρατίας, οποιαδήποτε μορφή εγγυήσεων

«Δεν πρόκειται να μας ξεγελάσουν τέτοιες εύηχες προτάσεις που είναι καταλυτικές για τη βιωσιμότητα και του κυπριακού κράτους, αλλά και για την προοπτική οποιουδήποτε ασφαλούς μέλλοντος του κυπριακού λαού σε αυτό το νησί» αναφέρει σε συνέντευξή της στην «Κ» η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, μιλώντας για τις εναλλακτικές ιδέες που διαδίδονται γύρω από τις εγγυήσεις.
Της Μαρίνας Οικονομίδου
29/08/2016

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το κράτος εγκληματεί κατά του περιβάλλοντος

Ο μεγαλύτερος εγκληματίας εναντίον του περιβάλλοντος είναι το κράτος» αναφέρει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο πρώην επίτροπος περιβάλλοντος και νυν βουλευτής Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.
Της Μαρίνας Οικονομίδου
22/08/2016

Το Ελ Νίνιο θα φέρει ακόμη πιο θερμό 2016

Το 2016, σύμφωνα με τη βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία, ενδεχομένως να είναι πιο θερμή χρονιά και από τη φετινή. Κι αυτό θα συμβεί όχι μόνο εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής αλλά και λόγω του ισχυρού φαινομένου Ελ Νίνιο που καταγράφεται τους τελευταίους μήνες.
ΠΗΓΗ: Reuters
18/12/2015

606.000 θάνατοι από την έξαρση καιρικών καταστροφών

Οι προβλέψεις για εντονότερα φαινόμενα στο μέλλον καθιστούν βέβαιη τη συνέχιση της αυξητικής τάσης.
ΠΗΓΗ: Reuters
24/11/2015

Νέες μετρήσεις της NASA για τον πλανήτη Αρη

Τις μετρήσεις της διαστημοσυσκευής MAVEN για την απώλεια της ατμόσφαιρας του Αρη παρουσίασε χθες η NASA, σε μια συνέντευξη Τύπου με τον εύγλωττο τίτλο «Οσα παίρνει ο ηλιακός άνεμος».
ΠΗΓΗ: AP
06/11/2015

Καλλιέργεια ρυζιού με λίγο νερό

Η ασταθής συχνότητα των βροχοπτώσεων στο Πακιστάν έχει μετατρέψει την καλλιέργεια ρυζιού και την παραγωγή μιας καλής σοδειάς σε πρόκληση για τους αγρότες, που πλέον εκπαιδεύονται να συντηρούν τις φυτείες τους με λιγότερο νερό.
ΠΗΓΗ: Reuters
12/10/2015

«Μωρό Δίας», 20 εκατ. ετών, η νέα ανακάλυψη εξωπλανήτη

Οι ανακαλύψεις στον τομέα της αστρονομίας αυξάνονται το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερο. Η νέα ανακάλυψη που ανακοινώθηκε αφορά στο μικρότερο πλανήτη έξω από το ηλιακό μας σύστημα που φωτογραφήθηκε από ένα τηλεσκόπιο στη Γη.
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
14/08/2015

Καρχαρίες και άνθρωποι: 70 επιθέσεις το χρόνο

Ο αριθμός των θυμάτων τους αυξάνεται, αλλά στατιστικά η «συνάντηση» με καρχαρία θεωρείται πιο ακίνδυνη από το να κάνεις… ποδήλατο. Ειδικοί μιλούν στο «Κ» για όσα συμβαίνουν αλλά και τι ισχύει στις ελληνικές θάλασσες.
Newsroom Κ, Αθήνα
03/08/2015

Ο μυστηριώδης και εντυπωσιακός Πλούτωνας

Eξαιρετικά ενδιαφέρουσα εμφανίζεται η επιφάνεια του πλανήτη - νάνου Πλούτωνα, καθώς, εκτός από θεόρατα βουνά πάγου, διαθέτει επίπεδες πεδιάδες, οι οποίες διασχίζονται από αινιγματικά φαράγγια ή καλύτερα ορύγματα.
Newsroom Κ, Αθήνα
25/07/2015

Υποθαλάσσια ηφαίστεια ανοικτά του Σίδνεϊ

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα αποκρυπτογραφήσουν τα μυστικά του ωκεάνιου πυθμένα που χωρίζει την Αυστραλία από τη Ν. Ζηλανδία.
ΠΗΓΗ: AFP
14/07/2015

Τα υποθαλάσσια θερμοκήπια ήρθαν για να μείνουν

Το να μεγαλώνει κανείς φυτά κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας μπορεί να φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά αυτό δεν φαίνεται να πτοεί μία ερευνητική ομάδα από την Ιταλία η οποία έχει κάνει σημαντική πρόοδο στον συγκεκριμένο τομέα.
ΠΗΓΗ: skai.gr
08/07/2015

SOS για την οξίνιση των ωκεανών

Νέα προειδοποίηση απηύθυναν οι επιστήμονες ότι η ζωή στις θάλασσες του πλανήτη κινδυνεύει, αν δεν αντιμετωπισθεί η συνεχώς επιδεινούμενη οξίνιση των υδάτων, που προκαλείται από την απορρόφηση ολοένα περισσότερου διοξειδίου του άνθρακα λόγω της κλιματικής αλλαγής.
ΠΗΓΗ: skai.gr
03/07/2015

Σεγκολέν Ρουαγιάλ: «Σταματήστε να τρώτε Nutella»

Η υπουργός Οικολογίας της Γαλλίας, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, προέτρεψε τον κόσμο να σταματήσει να τρώει Nutella, διότι γίνεται από φοινικέλαιο το οποίο βλάπτει σοβαρά το περιβάλλον.
ΠΗΓΗ: skai.gr
23/06/2015

Το πρώτο βιβλίο που μπορείς να φυτέψεις

Μέσω του εγχειρήματος Tree Book Tree, ο μικρός εκδοτικός οίκος στην Αργεντινή δημιούργησε ένα βιβλίο που μπορεί αφού διαβαστεί να φυτευτεί και να γίνει δέντρο.
Newsroom Κ, Αθήνα
16/06/2015

Παγκόσμια συζήτηση χιλιάδων πολιτών για την κλιματική αλλαγή

Την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές 6.700 άτομα σε 67 χώρες παίρνουν μέρος σε μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς διαδικασίες δημόσιας διαβούλευσης για την κλιματική αλλαγή.
Newsroom Κ, Αθήνα
09/06/2015

Οι πρώτοι διαστημικοί περίπατοι παραλίγο να αποβούν μοιραίοι

Εμειναν στην ιστορία ως οι πρώτοι άνθρωποι που πέταξαν στο διαστημικό κενό, όμως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκαν αυτοί οι διαστημικοί περίπατοι παραλίγο να τους στοιχίσουν τη ζωή.
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
02/06/2015
NEWS ROOM
Απόλλωνας-Καρμιώτισσα 3-0: Άνετος και ωραίος | 20:51
Στους δρόμους οι Γάλλοι κατά της διαφθοράς στην πολιτική | 20:43
Σόιμπλε: Αναμένω ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα  | 20:32
Η πρώτη εμφάνιση της Angelina Jolie με τα παιδιά της | 20:25
9000 καρναβαλιστές στο καρναβάλι Αγλαντζιάς | 20:08
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
Viewed
ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ
Μία άκαιρη απόφαση
Θα ήθελα να ξέρω αν οι βουλευτές όταν ψήφιζαν τον κανονισμό για το ...
ELEFTHERIOS | 15:35
Σκληρές επικρίσεις σε Νικόλα εξαπολύει αποχωρώντας ο Αρμεύτης
Δεν μας νοιάζει αν γινουμε Συρία φτάνει η Στράκκα να προεδρεύει.
Γιώργος | 13:50
#PoliticsBlog Η απόφαση, ο Κωστάκης, ο Νίκαρος και οι προεδρικές...
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ. Οκ. Εξ ιδίων τα αλλότρια...
ΣΟΦΟΚΛΗΣ | 12:34
#PoliticsBlog Η απόφαση, ο Κωστάκης, ο Νίκαρος και οι προεδρικές...
ΣΟΦΟΚΛΑΚΗ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙΡΟ ΠΕΣ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, ...
Δημητριαδης Ανδρεας | 09:49
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κύπρος
Πολιτική
Αθλητισμός
Οικονομική
Ελλάδα
Κόσμος
GoodLife
Πολιτισμός
Περιβάλλον
Υγεία
Media
Αγγελίες
Geek
Προσφορές
ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απόψεις
Αφιερώματα
ΕΡΓΑΛΕΙΑ / ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Αναζήτηση
e-kathimerini
Έντυπη Έκδοση
mobile
iPnone
Tablet
Kathimerini on facebook
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Επικοινωνία
Διαφήμιση
Ταυτότητα
SPPMEDIA NETWORK
Ελληνική Έκδοση
24news.com.cy
4troxoi.24man.com.cy
24sports.com.cy
madtv.com.cy
livingetc.com.cy
mydeejay.com.cy
SPPMEDIA ACCOUNT
Login
Register
©2011 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ All rigths reserved.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΔΟΣΗ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ
ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΛΤΔ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΕ
Design & Development by BDigital
Powered by Webstudio