e-kathimerini NEWSLETTER ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ENGLISH EDITION
ADSTORE NETWORK
Τελευταία ενημέρωση: 23:54
ΤΩΡΑ:
Ειδήσεις σε 90'' φαρμακεία Είσοδος Apps Home
Showbiz
Ημερομηνία: 17.03.2017 | 19:59

Αποκαλύφθηκε ο κωδικός που θα μεταφέρει τον θάνατο της Βασίλισσας

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, πρώτα θα ειδοποιηθεί η Πρωθυπουργός της χώρας
Newsroom K
Η είδηση θα μεταφερθεί στα υψηλότερα επίπεδα διακυβέρνησης της Αγγλίας μέσω μιας λέξης

Παρόλο που λίγο καιρό πριν οι φήμες ότι είναι βαριά άρρωστη οργίαζαν στη Μεγάλη Βρετανία και στον κόσμο η βασίλισσα Ελισάβετ επέστρεψε στα κοινωνικά δρώμενα και τις διέψευσε. Ωστόσο ένα σχολαστικό σχέδιο έχει ήδη εκπονηθεί για τον θάνατό της, σύμφωνα με τον Guardian.

Φυσικά όπως θα περίμενε κανείς όλες οι εκδηλώσεις που λάβουν χώρα δεν θα συγκρίνονται με κανέναν άλλο θάνατο μέλους της βασιλικής οικογένειας, ούτε καν με τον παροξυσμό που επικράτησε όταν σκοτώθηκε η πριγκίπισσα Νταϊάνα.
Πως όμως θα μεταφερθεί η είδηση του θανάτου της βασίλισσας και ποιος θα ενημερωθεί πρώτος για το γεγονός;

Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας η είδηση θα μεταφερθεί αρχικά στα υψηλότερα επίπεδα διακυβέρνησης της Αγγλίας μέσα από μία κωδική λέξη. Ενώ ο θάνατος του Γεωργίου το 5ου σηματοδοτήθηκε από τις λέξεις «Hyde Park Corner» - για να μην αντιληφθούν την είδηση οι τηλεφωνητές των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ - η ισοδύναμη φράση για τη βασίλισσα Ελισάβετ είναι «London Bridge is down».

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, πρώτα θα ειδοποιηθεί η Πρωθυπουργός της χώρας (αν κοιμάται θα ξυπνήσει) και θα ενημερωθεί ότι η βασίλισσα πέθανε, μέσω της κωδικοποιημένης φράσης «London Bridge is down».

Αυτά τα λόγια θα σηματοδοτήσουν τον θάνατο της βασίλισσας και θα δώσουν το έναυσμα για να τεθεί σε λειτουργία το «Operation London Bridge» - ένα εξαιρετικά οργανωμένο σχέδιο όλων των ενεργειών που θα ακολουθήσουν, με αποκορύφωμα την κηδεία της.

Ειδικό τμήμα του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, που βρίσκεται σε άγνωστη τοποθεσία στο Λονδίνο, θα ενημερώσει άμεσα 15 κυβερνήσεις εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, στις οποίες η βασίλισσα είναι επίσης ο αρχηγός του κράτους. Στη συνέχεια, το κέντρο θα μεταφέρει την είδηση στα 36 έθνη της Κοινοπολιτείας τα οποία η βασίλισσα έχει υπηρετήσει συμβολικά ως επικεφαλής για πολλές δεκαετίες. Λίγο πριν η είδηση γίνει γνωστή στους παγκόσμιους ηγέτες και στο ευρύ κοινό, η Ένωση Τύπου θα ενημερώσει τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά μετά από μια μακρά παράδοση, το BBC δεν θα είναι ο πρώτος ειδησεογραφικός δικτυακός τόπος που θα ενημερωθεί για τον βασιλικό θάνατο. Παράλληλα, ενώ η ανακοίνωση θανάτου του πρίγκιπα Γεωργίου του VI έγινε τέσσερις ώρες αφότου πέθανε, τα νέα του θανάτου της βασίλισσας θα είναι πολύ πιο άμεσα.

Ένας υπηρέτης με πένθιμα ρούχα θα βγει έξω από την κεντρική πόρτα του παλατιού του Μπάκιγχαμ και θα καρφώσει την ανακοίνωση της είδησης στις πύλες, ενώ η επίσημη ιστοσελίδα του παλατιού θα εμφανίζει μόνο μία σελίδα, αποκαλύπτοντας την είδηση σε σκούρο φόντο.

Πηγή: Must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Καθημερινή | Showbiz | Βασίλισσα Ελισάβετ

Showbiz: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
Viewed
Σόφια-Φιλιππούπολη: Bαλκανικό ραντεβού (25.03.2017 | 20:07)
Πώς να ντυθείτε το ΣΚ υιοθετώντας τις τάσεις της άνοιξης (25.03.2017 | 12:47)
Στα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος A|X στην Κύπρο (24.03.2017 | 10:21)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κύπρος
Πολιτική
Αθλητισμός
Οικονομική
Ελλάδα
Κόσμος
GoodLife
Πολιτισμός
Περιβάλλον
Υγεία
Media
Αγγελίες
Geek
Προσφορές
ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απόψεις
Αφιερώματα
ΕΡΓΑΛΕΙΑ / ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Αναζήτηση
e-kathimerini
Έντυπη Έκδοση
mobile
iPnone
Tablet
Kathimerini on facebook
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Επικοινωνία
Διαφήμιση
Ταυτότητα
SPPMEDIA NETWORK
Ελληνική Έκδοση
24news.com.cy
4troxoi.24man.com.cy
24sports.com.cy
madtv.com.cy
livingetc.com.cy
mydeejay.com.cy
SPPMEDIA ACCOUNT
Login
Register
©2011 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ All rigths reserved.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΔΟΣΗ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ
ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΛΤΔ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΕ
Design & Development by BDigital
Powered by Webstudio