e-kathimerini NEWSLETTER ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ENGLISH EDITION
ADSTORE NETWORK
Τελευταία ενημέρωση: 11:36
ΤΩΡΑ:
Ειδήσεις σε 90'' φαρμακεία Είσοδος Apps Home
Γαστρονόμος | Συνταγές
Ημερομηνία: 03.03.2017 | 18:05

Paella Valenciana

Θεωρείται πατρίδα του παραδοσιακού ισπανικού πιάτου
Newsroom K
Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στο καμένο ρύζι στον πάτο του τηγανιού

Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στο καμένο ρύζι στον πάτο του τηγανιού - έτσι την προτιμούν στη μεσογειακή πόλη, που θεωρείται πατρίδα του παραδοσιακού ισπανικού πιάτου.

Υλικά

500 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο, σε λεπτές λωρίδες
150 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, σε μέτριες ροδέλες
1 κρεμμύδι ξερό, σε ψιλά καρέ
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
2 πιπεριές πράσινες, σε καρέ 2 πιπεριές κόκκινες, σε καρέ
1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 φλ. βρασμένα φασόλια μπαρμπούνια ή αρακάς
250 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
250 γρ. μύδια, καθαρισμένα
250 γρ. καλαμαράκια, σε ροδέλες
1/2 κουτ. γλυκού σκόνη σαφράν
400 γρ. ρύζι για ριζότο
250 ml ζωμός κοτόπουλου
3 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερίδες: 2

Προετοιμασία: 30'

Χρόνος: 35'

Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριο

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2 - 3 λεπτά. Προσθέτουμε το λουκάνικο, το κοτόπουλο, τις πιπεριές και σοτάρουμε για άλλα 4-5 λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον μισό ζωμό και αφήνουμε μέχρι να κοχλάσει. Ρίχνουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Ρίχνουμε τον υπόλοιπο ζωμό, τα θαλασσινά, το σαφράν, τα φασόλια ή τον αρακά, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 6 - 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Γαστρονόμος | καθημερινή | συνταγές
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
Viewed
Alber Elbaz x Converse: Μια συλλεκτική συλλογή (24.03.2017 | 18:21)
Στα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος A|X στην Κύπρο (24.03.2017 | 10:21)
Survivor: Το άγνωστο δράμα του Γιώργου Αγγελόπουλου (25.03.2017 | 10:37)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κύπρος
Πολιτική
Αθλητισμός
Οικονομική
Ελλάδα
Κόσμος
GoodLife
Πολιτισμός
Περιβάλλον
Υγεία
Media
Αγγελίες
Geek
Προσφορές
ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απόψεις
Αφιερώματα
ΕΡΓΑΛΕΙΑ / ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Αναζήτηση
e-kathimerini
Έντυπη Έκδοση
mobile
iPnone
Tablet
Kathimerini on facebook
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Επικοινωνία
Διαφήμιση
Ταυτότητα
SPPMEDIA NETWORK
Ελληνική Έκδοση
24news.com.cy
4troxoi.24man.com.cy
24sports.com.cy
madtv.com.cy
livingetc.com.cy
mydeejay.com.cy
SPPMEDIA ACCOUNT
Login
Register
©2011 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ All rigths reserved.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΔΟΣΗ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ
ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΛΤΔ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΕ
Design & Development by BDigital
Powered by Webstudio