e-kathimerini NEWSLETTER ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ENGLISH EDITION
ADSTORE NETWORK
Τελευταία ενημέρωση: 11:59
ΤΩΡΑ:
Ειδήσεις σε 90'' φαρμακεία Είσοδος Apps Home
Γαστρονόμος
Ημερομηνία: 27.02.2017 | 16:30

Ραβανί σοκολάτα

Το αγαπημένο μας ραβανί υποκύπτει στη γοητεία της εθιστικής σοκολάτας
Newsroom K
Συνοδεύουμε με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

Υλικά

40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 γρ. κακάο
2,5 γρ. σόδα μαγειρικής
5 γρ. μπέικιν πάουντερ
170 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
150 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη
3 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι ακέρωτο
50 γρ. κουβερτούρα 50% - 55%, ψιλοκομμένη ή σε σταγόνες (προαιρετικά)
Για το σιρόπι
180 γρ. νερό
200 γρ. ζάχαρη

Μερίδες 12

Προετοιμασία 30΄ Αναμονή περίπου 1 ώρα Ψήσιμο περίπου 45΄

Διαδικασία

Σιρόπι: Ετοιμάζουμε το σιρόπι πρώτα, για να το αφήσουμε να κρυώσει προτού φτιάξουμε το ραβανί. Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη για 1 - 2 λεπτά (ο χρόνος μετράει μετά τον κοχλασμό). Αποσύρουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Ραβανί

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε στο μείγμα το σιμιγδάλι. Τα αφήνουμε, προς το παρόν, στην άκρη. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τα 100 γρ. από τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε σιγά-σιγά τους κρόκους και το ξύσμα πορτοκαλιού. Οταν ομογενοποιηθούν, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Πλένουμε τον κάδο και το σύρμα και τα στεγνώνουμε εντελώς.

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ). Ενσωματώνουμε το μείγμα των κοσκινισμένων υλικών ανακατεύοντας απαλά και στη συνέχεια κάνουμε το ίδιο με τα κομμάτια σοκολάτας. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί διαμέτρου 26 εκ. και ψήνουμε περίπου 45 λεπτά. Σιροπιάζουμε το ραβανί αμέσως μόλις βγει από το φούρνο με το κρύο σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει και να πιει το σιρόπι (τουλάχιστον 1 ώρα).


ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Καθημερινή | Γαστρονόμος | Συνταγές
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
Viewed
Τα κέρδη της Adidas ξεπέρασαν για πρώτη φορά το 1 δις (24.03.2017 | 11:37)
H Apple συμβάλλει στην καταπολέμηση του AIDS (24.03.2017 | 11:48)
Επιδόρπια με κρέμα και καφέ (24.03.2017 | 11:38)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κύπρος
Πολιτική
Αθλητισμός
Οικονομική
Ελλάδα
Κόσμος
GoodLife
Πολιτισμός
Περιβάλλον
Υγεία
Media
Αγγελίες
Geek
Προσφορές
ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απόψεις
Αφιερώματα
ΕΡΓΑΛΕΙΑ / ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Αναζήτηση
e-kathimerini
Έντυπη Έκδοση
mobile
iPnone
Tablet
Kathimerini on facebook
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Επικοινωνία
Διαφήμιση
Ταυτότητα
SPPMEDIA NETWORK
Ελληνική Έκδοση
24news.com.cy
4troxoi.24man.com.cy
24sports.com.cy
madtv.com.cy
livingetc.com.cy
mydeejay.com.cy
SPPMEDIA ACCOUNT
Login
Register
©2011 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ All rigths reserved.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΔΟΣΗ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ
ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΛΤΔ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΕ
Design & Development by BDigital
Powered by Webstudio