e-kathimerini NEWSLETTER ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ENGLISH EDITION
ADSTORE NETWORK
Τελευταία ενημέρωση: 09:22
ΤΩΡΑ:
Ειδήσεις σε 90'' φαρμακεία Είσοδος Apps Home
Γαστρονόμος | Συνταγές
Ημερομηνία: 13.02.2017 | 18:08

Αρωματικό σουφλέ με πράσα και γραβιέρα

Η πιο απλή εκδοχή πρασοσουφλέ είναι αυτή που μας προτείνουν οι μαγείρισσες της Καλλίστης.
Newsroom K
Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με ψωμί και λαχανοκαροτοσαλάτα.

Η πιο απλή εκδοχή πρασοσουφλέ είναι αυτή που μας προτείνουν οι μαγείρισσες της Καλλίστης.

Υλικά

2 κιλά πράσα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
200 ml γάλα φρέσκο, χλιαρό
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. βούτυρο ή 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο επιπλέον
2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα
100 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας (προτιμότερο πικάντικη)
1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερίδες 4
Προετοιμασία 15΄
Ψήσιμο 45΄ (συνολικά)

Διαδικασία

Κόβουμε σε λεπτές ροδέλες το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος από τα πράσα. Το υπόλοιπο το κρατάμε για να φτιάξουμε, όποτε έχουμε χρόνο, ένα ζωμό (link). Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές λάδι σε χαμηλή προς μέτρια μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα με λίγο αλάτι μέχρι να γυαλίσουν, να μαραθούν και να μαλακώσουν καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό. Στο τέλος πρέπει να έχουν μείνει χωρίς υγρά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200º C. Σε μια χωριστή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο και ρίχνουμε βροχηδόν το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να μυρίσει ψημένο. Αυτό είναι σημαντικό για να μην μυρίζει αλευρίλα μετά η μπεσαμέλ μας. Μόλις ψηθεί το αλεύρι και αποκτήσει μπεζ απόχρωση, προσθέτουμε το ζεστό γάλα, αποσύρουμε και ανακατεύουμε διαρκώς με το σύρμα ώστε να διαλυθούν οι σβόλοι και να προκύψει μια λεία, κρεμώδης μπεσαμέλ. Ακόμα κι αν το μείγμα φαίνεται να έχει σβολιάσει στην αρχή, με το ανακάτεμα θα γίνει όσο βελούδινο πρέπει. Αφήνουμε την μπεσαμέλ να χλιαρύνει και προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα πράσα, τον άνηθο, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε το μείγμα σε ένα μέτριο πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του σουφλέ. Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με ψωμί και λαχανοκαροτοσαλάτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Γαστρονόμος | Συνταγές | καθημερινή
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
Viewed
Αν το κραγιόν σου ήταν άρωμα πώς θα μύριζε; (24.03.2017 | 20:37)
Alber Elbaz x Converse: Μια συλλεκτική συλλογή (24.03.2017 | 18:21)
Στα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος A|X στην Κύπρο (24.03.2017 | 10:21)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κύπρος
Πολιτική
Αθλητισμός
Οικονομική
Ελλάδα
Κόσμος
GoodLife
Πολιτισμός
Περιβάλλον
Υγεία
Media
Αγγελίες
Geek
Προσφορές
ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απόψεις
Αφιερώματα
ΕΡΓΑΛΕΙΑ / ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Αναζήτηση
e-kathimerini
Έντυπη Έκδοση
mobile
iPnone
Tablet
Kathimerini on facebook
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Επικοινωνία
Διαφήμιση
Ταυτότητα
SPPMEDIA NETWORK
Ελληνική Έκδοση
24news.com.cy
4troxoi.24man.com.cy
24sports.com.cy
madtv.com.cy
livingetc.com.cy
mydeejay.com.cy
SPPMEDIA ACCOUNT
Login
Register
©2011 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ All rigths reserved.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΔΟΣΗ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ
ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΛΤΔ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΕ
Design & Development by BDigital
Powered by Webstudio