e-kathimerini NEWSLETTER ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ENGLISH EDITION
ADSTORE NETWORK
Τελευταία ενημέρωση: 22:27
ΤΩΡΑ:
Ειδήσεις σε 90'' φαρμακεία Είσοδος Apps Home
Επιχειρήσεις
Ημερομηνία: 11.01.2017 | 18:17

Προωθείται τουριστικά και το 2017 η Λάρνακα

Με σειρά στοχευμένων ενεργειών που προγραμματίζονται για τη νέα χρονιά
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
Η ΕΤΑΠ Λάρνακας φιλοδοξεί να εμπνεύσει το δυνητικό τουρίστα και να του κινήσει το ενδιαφέρον

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προώθηση της Περιφέρειας Λάρνακας με σειρά στοχευμένων ενεργειών που προγραμματίζονται για τη νέα χρονιά.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας αναφέρεται ότι η Εταιρεία «που είχε λανσάρει κατά τους προηγούμενους μήνες μια επιτυχημένη επικοινωνιακή στρατηγική, ενισχύει τις προσπάθειές της βάσει της συγκεκριμένης προσέγγισης ώστε να εμπεδωθούν στο κοινό οι λόγοι για τους οποίους η Λάρνακα αποτελεί ένα αξιόλογο τουριστικό προορισμό».

Προστίθεται ότι «λαμβάνοντας υπόψη τις νέες τάσεις της αγοράς, η προβολή της Λάρνακας εστιάζεται κυρίως σε ενέργειες διαδικτυακού μάρκετινγκ και σε προγράμματα φιλοξενίας ξένων δημοσιογράφων και οργανωτών ταξιδίων του εξωτερικού. Παράλληλα, η Λάρνακα θα εκπροσωπηθεί στις τρεις μεγαλύτερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις και σε συγκεκριμένα workshops».

Ολες οι δράσεις σημειώνει η γραπτή ανακοίνωση «αφομοιώνουν συγκροτημένα και με ομοιόμορφο τρόπο τη φιλοσοφία της καμπάνιας όπου με κύριο σύμβολο τα φλαμίνγκο, τα οποία πάντα επιστρέφουν στη Λάρνακα, το ίδιο και οι ταξιδιώτες, “They Always Come Back”. Προβάλλεται δηλαδή μέσα από μια ευφάνταστη μέθοδο, το γεγονός ότι η Λάρνακα κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο επαναλαμβανόμενων τουριστών από όλες τις παραλιακές πόλεις σε ποσοστό που ανέρχεται στο 60%».

Μέσα από αυτή την προσέγγιση, η ΕΤΑΠ Λάρνακας «φιλοδοξεί να εμπνεύσει το δυνητικό τουρίστα και να του κινήσει το ενδιαφέρον να ζήσει τις εμπειρίες που προσφέρει ο προορισμός».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «δίδοντας έμφαση την ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού, η ΕΤΑΠ Λάρνακας θα συνεχίσει και κατά την επόμενη περίοδο το πρωτοποριακό πρόγραμμα δωρεάν δραστηριοτήτων για τους τουρίστες που διαμένουν σε ξενοδοχεία της Λάρνακας από τον Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο. Η δράση αυτή, που θα πραγματοποιηθεί για έκτη συνεχή χρονιά, αποσκοπεί στον εμπλουτισμό των δραστηριοτήτων του χειμερινού τουριστικού προϊόντος της Λάρνακας και τη γνωριμία του τουρίστα με τα σημεία ενδιαφέροντος και την τοπική παράδοση».

Παράλληλα «ως μέτρο ενίσχυσης του αθλητικού τουρισμού, κυρίως κατά τους μήνες χαμηλής αιχμής, θα στηριχθούν διάφορες θεσμοθετημένες διεθνείς ή ευρωπαϊκές αθλητικές διοργανώσεις που λαμβάνουν χώρα στην Περιφέρεια».

Διαχρονική επιδίωξη της ΕΤΑΠ «είναι η βελτίωση της εικόνας της Λάρνακας και προς τούτο έχει ετοιμαστεί σχετικό πλάνο για επίλυση των διαφόρων προβλημάτων που αμαυρώνουν την αισθητική του δομημένου περιβάλλοντος στις τουριστικές περιοχές. Πέραν των συγκεκριμένων άμεσων ενεργειών στις οποίες θα προβεί η Εταιρεία, σημειώνεται ότι ο ευπρεπισμός της Περιφέρειας θα προέλθει μόνο με τη σοβαρή παρέμβαση των Τοπικών Αρχών και γι’αυτό καλούνται οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι και Προέδροι Κοινοτικών Συμβουλίων να δώσουν ιδιαίτερη σημασία σε θέματα εμφάνισης των περιοχών τους».

Οσον αφορά τις αφίξεις η ανακοίνωση της Εταιρείας αναφέρει ότι «το 2016 ήταν και για τη Λάρνακα μια εξαιρετική χρονιά από πλευράς τουριστικών αφίξεων με σημαντικές αυξήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Βάσει στατιστικών στοιχείων, οι τρεις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές για τη Λάρνακα είναι η Αγγλική, η Ρωσική και η Ισραηλινή, ενώ ακολουθούν οι αγορές της Γερμανίας, του Λιβάνου, της Σουηδίας και της Ρουμανίας».

Σημειώνεται επίσης ότι «το ποσοστό των μεμονωμένων τουριστών (έναντι πακέτου), στη Λάρνακα ανέρχεται στο 75% σε σχέση με το αντίστοιχο παγκύπριο ποσοστό που φτάνει στο 37%. Όσον αφορά το νέο έτος, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ξενοδόχων της Λάρνακας, η τρέχουσα χειμερινή περίοδος παρουσιάζεται σχετικά δύσκολη, με τις πληρότητες να κυμαίνονται στα ίδια με τα περσινά επίπεδα και σε ορισμένες περιπτώσεις μειωμένες».

Ωστόσο καταλήγει η ανακοίνωση της Εταιρείας «από τον Απρίλιο και μετά οι ενδείξεις για την τουριστική σεζόν προδιαγράφονται αισιόδοξες».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΕΤΑΠ Λάρνακας | Λάρνακα | τουρισμός

Επιχειρήσεις: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

NEWS ROOM
Συνελήφθη ένας άνδρας για το ύποπτο πακέτο στον Λευκό Οίκο | 22:27
Ο Τραμπ κατάργησε τις περιβαλλοντικές προστασίες της εποχής Ομπάμα | 22:09
Τεχνική συμφωνία έως τις 7 Απριλίου «βλέπει» η Αθήνα | 21:57
Οριακή ήττα Ερντογάν «δείχνουν» οι περισσότερες δημοσκοπήσεις | 21:37
Το 2018 η πρώτη γεώτρηση ΕΧΧΟΝ | 21:21
REAL ESTATE NEWS
Πρώτες ενδείξεις σταθεροποίησης στην αγορά κατοικίας της Αττικής | 26/03/2017
Βρυχάται ξανά ο «κέλτικος τίγρης» | 25/03/2017
Ελλάδα: Οριακή πτώση στα γραφεία το α΄ τρίμηνο | 23/03/2017
Μετατρέπει το Δημοτικό Θέατρο η Cyfield | 22/03/2017
Οι φοιτητικές κατοικίες, πρώτος στόχος επενδυτών στην αγορά ακινήτων | 22/03/2017
Άλλα άρθρα του ιδίου συγγραφέα
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
Συνελήφθη ένας άνδρας για το ύποπτο πακέτο στον Λευκό Οίκο | 28/03/2017
H EKT συστήνει την πρόσληψη προσωπικού από την ΚΤΚ  | 28/03/2017
Η BP ανακοίνωσε τρίτο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Αίγυπτο  | 28/03/2017
Μικρά κέρδη στο ΧΑΚ | 28/03/2017
Στην Κύπρο ο Ειδικός Απεσταλμένος ΗΒ για το Κυπριακό | 28/03/2017
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κύπρος
Πολιτική
Αθλητισμός
Οικονομική
Ελλάδα
Κόσμος
GoodLife
Πολιτισμός
Περιβάλλον
Υγεία
Media
Αγγελίες
Geek
Προσφορές
ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απόψεις
Αφιερώματα
ΕΡΓΑΛΕΙΑ / ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Αναζήτηση
e-kathimerini
Έντυπη Έκδοση
mobile
iPnone
Tablet
Kathimerini on facebook
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Επικοινωνία
Διαφήμιση
Ταυτότητα
SPPMEDIA NETWORK
Ελληνική Έκδοση
24news.com.cy
4troxoi.24man.com.cy
24sports.com.cy
madtv.com.cy
livingetc.com.cy
mydeejay.com.cy
SPPMEDIA ACCOUNT
Login
Register
©2011 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ All rigths reserved.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΔΟΣΗ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ
ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΛΤΔ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΕ
Design & Development by BDigital
Powered by Webstudio