e-kathimerini NEWSLETTER ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ENGLISH EDITION
ADSTORE NETWORK
Τελευταία ενημέρωση: 22:41
ΤΩΡΑ:
Ειδήσεις σε 90'' φαρμακεία Είσοδος Apps Home
Επιχειρήσεις
Ημερομηνία: 11.01.2017 | 09:50

Σε Τσέχους τα μη εξυπηρετούμενα της Ελληνικής

Η Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε συμφωνία με την APS για τη διαχείριση ακινήτων των ΜΕΔ
Newsroom K
Οι εργασίες της Διεύθυνσης Διαχείρισης Καθυστερήσεων της Τράπεζας θα μεταφερθούν σε νέα εταιρεία

Η Ελληνική Τράπεζα Δημόσια ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει σε συμφωνία με την APS Holding a.s για τη διαχείριση των ακινήτων και ολόκληρου του χαρτοφυλακίου των μη-εξυπηρετούμενων χορηγήσεων της Τράπεζας. Για το σκοπό αυτό θα συσταθεί νέα εταιρία στην οποία η Τράπεζα θα διατηρήσει το 49%, με την πλειοψηφία του 51% να κατέχεται από την APS Recovery Cyprus Ltd. Οι εργασίες της Διεύθυνσης Διαχείρισης Καθυστερήσεων της Τράπεζας θα μεταφερθούν στη νέα εταιρεία, περιλαμβανομένων των πόρων που κρίνονται αναγκαίοι για την ομαλή συνέχιση των εργασιών της, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος.

Η Διευθυντική Ομάδα της νέας εταιρίας θα προέρχεται από την Ελληνική Τράπεζα, περιλαμβανομένου και του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή, που θα είναι η υφιστάμενη Γενική Διευθύντρια Διεύθυνσης Διαχείρισης Καθυστερήσεων της Τράπεζας, κα Κική Παπαδοπούλου. Επιπρόσθετα, περίπου 160 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Διαχείρισης Καθυστερήσεων της Τράπεζας θα μεταφερθούν στη νέα εταιρεία.

Σημειώνεται ότι και μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας η Τράπεζα θα εξακολουθεί να διατηρεί στην ιδιοκτησία της τόσο τα ακίνητα όσο και το χαρτοφυλάκιο των μη-εξυπηρετούμενων χορηγήσεων, συνολικού ύψους περίπου €2,4 δις, τα οποία θα διαχειρίζεται με τη σύστασή της η νέα εταιρεία.

H APS Holding a.s, η οποία επιλέγηκε μετά από ανταγωνιστική διαδικασία υποβολής προσφορών, ειδικεύεται στη διαχείριση ακινήτων και μη-εξυπηρετούμενων δανείων και δραστηριοποιείται σε 11 Ευρωπαϊκές χώρες στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η συμφωνία αυτή είναι μεγάλης στρατηγικής σημασίας για την Ελληνική Τράπεζα και εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής του Ομίλου για αναδιοργάνωση και αναδιαμόρφωση του επιχειρηματικού του μοντέλου.
Οι κύριοι πυλώνες της στρατηγικής αυτής αφορούν τη μείωση των μη-εξυπηρετούμενων χορηγήσεων, την αύξηση των νεών χορηγήσεων, μεγαλώνοντας το μερίδιο αγοράς της Τράπεζας, και την αύξηση των εσόδων της μέσω άλλων τραπεζικών δραστηριοτήτων.

H νέα εταιρεία θα αποτελέσει την πρώτη και μεγαλύτερη πλατφόρμα διαχείρισης ακινήτων και μη-εξυπηρετούμενων χορηγήσεων στην Κύπρο. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και πραγματογνωμοσύνη της APS, η συνεργασία αυτή αναμένεται να βοηθήσει στην εξεύρεση καλύτερων, γρηγορότερων και πιο αποδοτικών λύσεων για τις μη-εξυπηρετούμενες χορηγήσεις. Επιπλέον, θα επιτρέψει στην Τράπεζα να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των εργασιών της και τη διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά, καθώς και στην τεχνολογική αναβάθμιση, την ψηφιοποίηση και την περαιτέρω βελτίωση στους τομείς της εταιρικής διακυβέρνησης και των αυξανόμενων απαιτήσεων συμμόρφωσης σε σχέση με το κανονιστικό πλαίσιο.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας υπόκειται στην τελική έγκριση τωνεποπτικών και άλλων αρχών και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2017. Η συμφωνία είναι απόλυτα συνυφασμένη με τις κατευθυντήριες γραμμές που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως καθοδήγηση προς στις Τράπεζες για τη διαχείριση των μη-εξυπηρετούμενων δανείων και θεωρείται από την Τράπεζα ως η πιο κατάλληλη στρατηγική για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος των μη-εξυπηρετούμενων δανείων.

Οι σύμβουλοι της Τράπεζας για αυτή τη συναλλαγή ήταν η Alantra (χρηματοοικονομικός σύμβουλος) και η Clifford Chance (νομικοί σύμβουλοι). Επίσης, οι σύμβουλοι της Τράπεζα για εργασιακά θέματα ήταν το δικηγορικό γραφείο Γιώργος Ζ. Γεωργίου και Συνεργάτες και για θέματα που άπτονται της Κυπριακής νομοθεσίας το δικηγορικό γραφείο Άντης Τριανταφυλλίδης και Υιοί.

Περισσότερα στοιχεία της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών και οικονομικών όρων, αναμένεται να ανακοινωθούν πριν το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2017 με την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

9,7 εκατ. για προγράμματα κατάρτισης από ΑνΑΔ
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ελληνική Τράπεζα | APS | διαχείριση ακινήτων

Επιχειρήσεις: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

NEWS ROOM
Γκάμπριελ: Νέα στρατηγική αν ο Τραμπ κάνει οικονομικό πόλεμο στη Κίνα | 22:41
Ο Καναδάς προσβλέπει σε επωφελή συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ | 22:18
Αυστρία: Σύλληψη άνδρα που φέρεται ότι σχεδίαζε επίθεση | 21:48
Πάπας Φραγκίσκος: Η Αμερική να συνεχίσει να νοιάζεται για τους φτωχούς | 21:10
Σε διαθεσιμότητα η αστυνομικός που έκανε χειρονομίες σε μαθητές | 20:58
REAL ESTATE NEWS
Μείωση -3,3% στην Κύπρο στις τιμές ακινήτων | 19/01/2017
Αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών σε προορισμούς στην Ευρώπη | 19/01/2017
Ερημώνουν γραφεία στο κέντρο της Γενεύης | 18/01/2017
Τούρκοι αγοράζουν σπίτια για μόνιμη εγκατάσταση στην Αθήνα | 17/01/2017
Η πτώση πετρελαίου έπληξε το Ντουμπάι | 15/01/2017
Άλλα άρθρα του ιδίου συγγραφέα
Newsroom K
Σε διαθεσιμότητα η αστυνομικός που έκανε χειρονομίες σε μαθητές | 20/01/2017
Τραμπ: Η νέα χώρα θα χτιστεί από αμερικανικά χέρια  | 20/01/2017
Μπαράζ επιθέσεων στην Κωνσταντινούπολη | 20/01/2017
90'' of Europe Φερχόφσταντ: Η Μέι αφήνει την ΕΕ, όχι την Ευρώπη | 20/01/2017
Αυτές είναι οι 20 πλουσιότερες ομάδες στον κόσμο | 20/01/2017
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κύπρος
Πολιτική
Αθλητισμός
Οικονομική
Ελλάδα
Κόσμος
GoodLife
Πολιτισμός
Περιβάλλον
Υγεία
Media
Αγγελίες
Geek
Προσφορές
ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απόψεις
Αφιερώματα
ΕΡΓΑΛΕΙΑ / ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Αναζήτηση
e-kathimerini
Έντυπη Έκδοση
mobile
iPnone
Tablet
Kathimerini on facebook
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Επικοινωνία
Διαφήμιση
Ταυτότητα
SPPMEDIA NETWORK
Ελληνική Έκδοση
24news.com.cy
4troxoi.24man.com.cy
24sports.com.cy
madtv.com.cy
livingetc.com.cy
mydeejay.com.cy
SPPMEDIA ACCOUNT
Login
Register
©2011 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ All rigths reserved.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΔΟΣΗ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ
ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΛΤΔ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΕ
Design & Development by BDigital
Powered by Webstudio