e-kathimerini NEWSLETTER ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ENGLISH EDITION
ADSTORE NETWORK
Τελευταία ενημέρωση: 09:22
ΤΩΡΑ:
Ειδήσεις σε 90'' φαρμακεία Είσοδος Apps Home
Γαστρονόμος | Συνταγές
Ημερομηνία: 02.01.2017 | 19:58

Κοτόπουλο σχάρας με πικάντικο γλάσο

Το πικάντικο γλάσο δίνει μια ιδιαίτερη γεύση στο ταπεινό κοτόπουλο
Newsroom K
Η συνταγή ενδείκνυται και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους!

Το πικάντικο γλάσο δίνει μια ιδιαίτερη γεύση στο ταπεινό κοτόπουλο. Η συνταγή ενδείκνυται και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους!

Υλικά
4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
1 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκου θυμαριού, ψιλοκομμένα ή 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
Για το γλάσο
4 κουτ. σούπας μουστάρδα με σιναπόσπορους ή πικάντικη τύπου Ντιζόν
1 σκελίδα σκόρδου
1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ (πιπερόριζα), τριμμένο ή 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας (κατά προτίμηση βιολογική)
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη (αν έχουμε σκούρα καστανή, την προτιμάμε)
χυμός από 1/2 λεμόνι

Μερίδες 4
Προετοιμασία 15΄
Ψήσιμο 10΄

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το θυμάρι. Βάζουμε το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα και το γυρνάμε από όλες τις μεριές να πάει παντού. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Γλάσο + ψήσιμο: Λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου και ανάβουμε το γκριλ. Βάζουμε στο μούλτι τη μουστάρδα, το σκόρδο, το τζίντζερ, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα «χτυπάμε» μέχρι να ενωθούν. Στραγγιζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου από τη μαρινάδα και τα βάζουμε επάνω στη σχάρα. Τα ψήνουμε για 6 - 7 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πόσο δυνατό είναι το γκριλ του φούρνου μας. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αλείφουμε με ένα πινέλο τα φιλέτα με την πικάντικη σάλτσα, για να κάνουν τραγανή κρούστα.

Συνοδεύουμε με βραστές πατάτες ή παντζάρια με λάδι, αλάτι και θυμάρι. Και στο πλάι λίγο γιαούρτι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Γαστρονόμος | καθημερινή | κοτόπουλο
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
Viewed
Αν το κραγιόν σου ήταν άρωμα πώς θα μύριζε; (24.03.2017 | 20:37)
Alber Elbaz x Converse: Μια συλλεκτική συλλογή (24.03.2017 | 18:21)
Στα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος A|X στην Κύπρο (24.03.2017 | 10:21)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κύπρος
Πολιτική
Αθλητισμός
Οικονομική
Ελλάδα
Κόσμος
GoodLife
Πολιτισμός
Περιβάλλον
Υγεία
Media
Αγγελίες
Geek
Προσφορές
ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απόψεις
Αφιερώματα
ΕΡΓΑΛΕΙΑ / ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Αναζήτηση
e-kathimerini
Έντυπη Έκδοση
mobile
iPnone
Tablet
Kathimerini on facebook
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Επικοινωνία
Διαφήμιση
Ταυτότητα
SPPMEDIA NETWORK
Ελληνική Έκδοση
24news.com.cy
4troxoi.24man.com.cy
24sports.com.cy
madtv.com.cy
livingetc.com.cy
mydeejay.com.cy
SPPMEDIA ACCOUNT
Login
Register
©2011 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ All rigths reserved.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΔΟΣΗ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ
ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΛΤΔ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΕ
Design & Development by BDigital
Powered by Webstudio