e-kathimerini NEWSLETTER ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ENGLISH EDITION
ADSTORE NETWORK
Τελευταία ενημέρωση: 21:34
ΤΩΡΑ:
Ειδήσεις σε 90'' φαρμακεία Είσοδος Apps Home
Αφιερώματα | Πρόσωπα
Ημερομηνία: 02.01.2017 | 12:57

Η ηγεσία του ΔΗΣΥ δεν αντιλήφθηκε τα μηνύματα της κοινωνίας

Επικριτικός με τις προεκλογικές διεργασίες στην Πινδάρου ο δήμαρχος Στροβόλου
Του Απόστολου Τομαρά
Η σχέση μου με την Ελένη Θεοχάρους χρησιμοποιήθηκε για να χτυπηθεί η δική μου υποψηφιότητα

Οι δημοτικές εκλογές πέρασαν στην ιστορία και ο νέος δήμαρχος Στροβόλου τοποθετείται για όλους και για όλα. Ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους στη συνέντευξή του στην «Κ» δεν κρύβει το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στον ίδιο και την ηγεσία του Συναγερμού. Αποκαλύπτει ποιους θεωρεί φίλους του στο κόμμα, και μιλάει και για τη σχέση του με την Ελένη Θεοχάρους.

–Οι δημοτικές εκλογές πέρασαν στην ιστορία. Τελικά ο Δήμος Στροβόλου είναι ένας συναγερμικός Δήμος;
–Σίγουρα η επιρροή του Συναγερμού ως κόμμα είναι τεράστια στον Δήμο αλλά το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι ότι ως νεοεκλεγέν Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να βρούμε εκείνες τις συναινέσεις και να οδηγήσουμε την πόλη μας μπροστά. Ο Συναγερμός έχει μια μεγάλη παράδοση στον Δήμο Στροβόλου, έχει αυξημένα εκλογικά ποσοστά αλλά στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης αυτά, όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, δεν έχουν παίξει ρόλο, γιατί αυτό που έλεγα προεκλογικά και τόνιζα, οι εκλογές για τη θέση του δημάρχου δεν είναι κομματικές αλλά είναι εκλογές που αφορούν τη ζωή μας, τη γειτονιά μας το σπίτι μας.

–Ο Συναγερμός προεκλογικά δεν έλαβε τα σωστά μηνύματα για τον Δήμο Στροβόλου και για τα πρόσωπα που θα στήριζε;

–Προφανώς αυτό έγινε. Η πλειοψηφία των συναγερμικών προέκρινε τη δική μου υποψηφιότητα από αυτή του απερχόμενου δημάρχου. Για μένα τουλάχιστον ήταν εμφανές πριν ακόμα ξεκινήσει η προεκλογική εκστρατεία ότι ο Στρόβολος, με όλο τον σεβασμό προς τον κ. Σαββίδη και προς το έργο που έχει επιδείξει, ο κόσμος και οι συναγερμικοί ήθελαν αλλαγή. Υπήρχε η δική μου υποψηφιότητα που κατά την άποψή μου πληρούσε όλα τα κριτήρια για να επιλεχθεί και από τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Δυστυχώς, ο Συναγερμός για λόγους που το ίδιο το κόμμα και η ηγεσία πρέπει να απαντήσουν, δεν αντελήφθησαν τα μηνύματα που έρχονταν από τη βάση της κοινωνίας με αποτέλεσμα να προχωρήσει χωρίς τις σωστές και προβλεπόμενες διαδικασίες πρέπει να πω. Προχώρησε στην επιλογή, όχι μόνο στον Στρόβολο αλλά και αλλού, των υφιστάμενων δημάρχων.

–Με την Ελένη Θεοχάρους είστε κοντά;

–Πάντα ήμουν κοντά με την Ελένη Θεοχάρους και θα συνεχίσω να είμαι κοντά. Η σχέση είναι κυρίως προσωπική, γιατί μας δένουν πάρα πολλά. Είναι ένα άτομο που μου στάθηκε στα δύσκολα και είναι μια φιλία που θα συνεχίσω να τιμώ.

–Η σχέση αυτή ήταν κριτήριο απόρριψης από τον Συναγερμό;
–Αυτή η σχέση κανονικά θα έπρεπε να λειτουργούσε ως πλεονέκτημα, γιατί ο Συναγερμός γνώριζε, κάτι που είχα τονίσει στην ηγεσία του κόμματος, ότι θα είχα τη στήριξη και από άλλα κόμματα κάτι που ο κ. Σαββίδης δεν κατάφερε να πετύχει. Δυστυχώς, αυτή η προοπτική δεν έπαιξε οποιοδήποτε ρόλο. Ο Συναγερμός για τους δικούς του λόγους προχώρησε σε άλλη επιλογή. Την ίδια στιγμή η σχέση μου με την Ελένη Θεοχάρους χρησιμοποιήθηκε για να χτυπηθεί η δική μου υποψηφιότητα. Δεν μέτρησε όμως, γιατί ο κόσμος ξέρει ποιος είμαι, ξέρει πολιτικά από πού προέρχομαι, ξέρει τη σχέση που έχω και με ανώτατα στελέχη της ηγεσίας του κόμματος και της κυβέρνησης με τους οποίους, όπως με την Ελένη Θεοχάρους, οι σχέσεις μας πάνε πίσω χρόνια.

–Με ποιους συναγερμικούς θεωρείτε ότι είστε κοντά;
–Στον Συναγερμό είμαι από τα φοιτητικά μου χρόνια, έχω ιδιαίτερη σχέση με πάρα πολλούς με τους οποίους μπορεί να έχουμε κατά καιρούς πολιτικές διαφορές, διατηρώ όμως μια άριστη προσωπική σχέση. Ναι, έχω μια ιδιαίτερη σχέση με τον Χάρη Γεωργιάδη, με τον Πρόδρομο Προδρόμου, με τον Γιαννάκη Κασουλίδη που με ενέταξε στη νεολαία του Συναγερμού. Υπουργοί της κυβέρνησης είναι φίλοι μου. Με όλο αυτό τον κόσμο έχω επαφή πολιτική αλλά κυρίως προσωπική.

–Λέγεται κ. Παπαχαραλάμπους ότι το 2011 η τότε ηγεσία του Συναγερμού σας είχε υποσχεθεί ότι θα είσαστε ο εκλεκτός της παράταξης για τον Δήμο Στροβόλου το 2016. Ισχύει;

–Δεν είναι σωστό να αναμιγνύουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε αυτή τη διαδικασία. Είναι γεγονός όμως ότι υπήρχε, και δεν αναφέρομαι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υπήρχε μια παρότρυνση ότι στις εκλογές του 2016 εγώ θα είμαι υποψήφιος, αλλά δεν στέκομαι σε αυτό, γιατί στην πολιτική ποιος έταξε σε ποιον δεν έχει σημασία. Εγώ στέκομαι στο ότι ο Συναγερμός θα έπρεπε να είχε ακολουθήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες, κάτι το οποίο δεν έγινε.

Η σχέση σας με τον Αβέρωφ Νεοφύτου ποια είναι;
–Έχω μια άριστη προσωπική σχέση που και αυτή πάει χρόνια πίσω. Η σχέση μας ήταν άριστη πολιτικά και προσωπικά, αλλά στην πολιτική συμβαίνουν αυτά για τους λόγους που ο ίδιος ξέρει καλύτερα προχώρησε στην επιλογή του κ. Σαββίδη.

–Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ θεωρεί συναγερμικό τον Δήμο Στροβόλου;

–Ο ίδιος θα πρέπει να σας πει. Ο Δήμος Στροβόλου δεν πρέπει να είναι Συναγερμικός ούτε οτιδήποτε άλλο. Πρέπει να είναι ένας Δήμος που να εξυπηρετεί τις ανάγκες των δημοτών του και μόνο. Οι πολιτικές καταβολές μου είναι γνωστές αλλά έχω εκλεγεί με τη στήριξη της πλειοψηφίας των συναγερμικών, της Αλληλεγγύης, της Συμμαχίας, των Οικολόγων και του Κόμματος των Ζώων. Θα ενεργήσω ως ανεξάρτητος και υπερκομματικός.

Τι χρειάζεται ο Δήμος Στροβόλου ως άμεση αντιμετώπιση από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο;
–Γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβλήματα του Δήμου. Υπάρχουν τομείς που πρέπει να βελτιωθούν και αφορούν δύο άξονες. Πρώτον η καθημερινότητα και δεύτερον τα αναπτυξιακά έργα. Στην καθημερινότητα που θα δοθεί άμεση προτεραιότητα είναι η εξυπηρέτηση του δημότη αλλά και η καθαριότητα που είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα. Στα έργα υποδομής υπάρχουν δύο-τρία που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Όπως η λεωφόρος Τσερίου όπου, το 2017, θα πρέπει να ξεκινήσουν τα έργα για την ανάπλασή της.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Η ηγεσία του ΔΗΣΥ δεν αντιλήφθηκε τα μηνύματα της κοινωνίας

Πρόσωπα: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

NEWS ROOM
O Ρωμαίος και η Ιουλιέτα ήταν γεννημένοι ο ένας για τον άλλον  | 21:34
CDU: Ευρεία στήριξη στην υποψηφιότητα Σόιμπλε | 21:18
Αύριο στην «Κ»:Σερντάρ Ντενκτάς:Προκρίνω λύση δύο κρατών | 20:56
Αύριο στην «Κ»: Αβέρωφ: Θα συναντιόμουν με τον διάβολο για την πατρίδα | 20:51
Όταν ο George Clooney «κατάντησε» ο σύζυγος της Amal | 20:45
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
Viewed
ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ
Ζοφερό το μέλλον
Το αρθρο του κ. Κατσουριδη ειναι γεματο απο λανθασμενες αναφορες και ...
Andreas | 05:17
#PoliticsBlog Τι έφαγαν Μουσταφά-Φούλης στο... μυστικό δείπνο;
Δηλαδή το πρόβλημα του Αβέρωφ είναι να δώσει μάθημα στο ΑΚΕΛ. Οταν ...
ΣΟΦΟΚΛΗΣ | 12:26
Ενοίκιο 118 χιλιάδων ευρώ από το κράτος στον Υπουργό Εσωτερικών
Τόσα χρόνια τα έκαναν πλακάκια και έτρωγαν λυτοί και δεμένοι στην ...
Χρίστος | 09:53
Ζοφερό το μέλλον
Γεματο τρυπες το αρθρο σας κυριε. 1) Το ευρω δεν επιβληθηκε σε κανενα. ...
Alex | 13:08
Άλλα άρθρα του ιδίου συγγραφέα
Του Απόστολου Τομαρά
Με νηφαλιότητα η Λευκωσία στις απειλές Άγκυρας  | 24/03/2017
Όλοι χαμήλωσαν τα νοίκια εκτός από τον Χάσικο | 23/03/2017
Τα εργασιακά «καίνε» το νέο νομοσχέδιο για τη cyta | 22/03/2017
Άνω κάτω για τη μεμονωμένη κατοικία | 22/03/2017
Aλλοι πολεμούν το ΓεΣΥ, όχι η ΠΑΣΥΔΥ | 22/03/2017
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κύπρος
Πολιτική
Αθλητισμός
Οικονομική
Ελλάδα
Κόσμος
GoodLife
Πολιτισμός
Περιβάλλον
Υγεία
Media
Αγγελίες
Geek
Προσφορές
ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απόψεις
Αφιερώματα
ΕΡΓΑΛΕΙΑ / ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Αναζήτηση
e-kathimerini
Έντυπη Έκδοση
mobile
iPnone
Tablet
Kathimerini on facebook
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Επικοινωνία
Διαφήμιση
Ταυτότητα
SPPMEDIA NETWORK
Ελληνική Έκδοση
24news.com.cy
4troxoi.24man.com.cy
24sports.com.cy
madtv.com.cy
livingetc.com.cy
mydeejay.com.cy
SPPMEDIA ACCOUNT
Login
Register
©2011 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ All rigths reserved.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΔΟΣΗ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ
ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΛΤΔ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΕ
Design & Development by BDigital
Powered by Webstudio