e-kathimerini NEWSLETTER ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ENGLISH EDITION
ADSTORE NETWORK
Τελευταία ενημέρωση: 21:56
ΤΩΡΑ:
Ειδήσεις σε 90'' φαρμακεία Είσοδος Apps Home
Γραφήματα
Ημερομηνία: 27.12.2016 | 10:04

Προσιτή η Κύπρος για χριστουγεννιάτικη απόδραση

Η Λευκωσία καταλαμβάνει την 32η θέση ανάμεσα σε 49 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για τις τιμές
Του Παναγιώτη Ρουγκάλα
Τα μεγάλα ξενοδοχεία σε όλες τις πόλεις, βγάζουν συγκεκριμένες προσφορές για τις ημέρες των γιορτών

Πρωτεύουσα για όλα τα βαλάντια μπορεί να χαρακτηριστεί η Λευκωσία, καθώς η μέση τιμή ξενοδοχείου για διανυκτέρευση την περίοδο των Χριστουγέννων ανέρχεται μόλις στα 67.50 ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της μηχανής αναζήτησης ξενοδοχείων της travelmyth.gr, καταλαμβάνοντας παράλληλα την 32η θέση ανάμεσα στις 49 Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες της έρευνας, σχετικά με αυτούς που αναζητούν κάποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για να περάσουν τις ημέρες των εορτών. Εάν τη συγκρίνουμε ειδικά με τις τιμές άλλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών, η Λευκωσία έχει τη μικρότερη τιμή διανυκτέρευσης για μεσογειακή πόλη.

Παράλληλα, μετά και από τα αποτελέσματα της τουριστικής κίνησης που σημειώνεται κάθε μήνα ρεκόρ επισκεψιμότητας και εσόδων, η Κύπρος έχει ανεβάσει πλέον πάρα πολύ τον πήχη. Μάλιστα, υπάρχουν πλέον και εκείνοι που ισχυρίζονται ότιη Κύπρος αφού έχει πιάσει τους τουριστικούς στόχους για τους καλοκαιρινούς μήνες με πλήρεις κρατήσεις στα ξενοδοχεία, θα πρέπει να ανεβάσει και το χειμερινό τουριστικό της προϊόν, έτσι ώστε να γίνει δημοφιλής προορισμός και κατά τους χειμερινούς μήνες. Γεγονός είναι πάντως πως το κλίμα της Κύπρου ενδείκνυται περισσότερο για θερινές διακοπές, παρά για χειμερινές, παρόλα αυτά σύμφωνα με την έρευνα οι τιμές που παρουσιάζονται κρίνονται ιδιαίτερα ελκυστικές.

Η ακριβότερη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα σύμφωνα με την εταιρεία που διεξήγαγε την έρευνα, είναι το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας, με τη μέση τιμή ξενοδοχείου να είναι στα 305.98 ευρώ. Με 10 ευρώ λιγότερα και συγκεκριμένα 296.17 ευρώ, μπορεί να διανυκτερεύσει στην πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας, το Λονδίνο. Την τριάδα των πλέον ακριβών πρωτευουσών για τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων, κλείνει η πόλη του φωτός, το Παρίσι, με μέση τιμή διανυκτέρευσης τα 246.33 ευρώ. Υπογραμμίζεται ότι, η διαφορά τιμής ανάμεσα σε Λονδίνο και Παρίσι κυμαίνεται στα 50 ευρώ. Τέταρτη πιο ακριβή πρωτεύουσα είναι η Ρώμη που σπάει το φράγμα των 200 ευρώ ανά νύχτα, με 197.57 ευρώ, ενώ την πέμπτη θέση έχει το Άμστερνταμ με 195.25 ευρώ.

Δημοφιλείς προορισμοί

Φεύγοντας από την πεντάδα, την έκτη θέση καταλαμβάνει το Δουβλίνο της Ιρλανδίας με 188.87 ευρώ και ακολουθώντας η Βιέννη με 165.19 ευρώ κατά μέσο όρο διανυκτέρευσης. Η Πράγα έχει ελαφρώς πιο φθηνές τιμές στα ξενοδοχεία της, με αυτές να κυμαίνονται στα 163.98 ενώ την ένατη θέση καταλαμβάνει η Βέρνη, με 154.74 ευρώ το βράδυ. Τη δεκάδα των πιο ακριβών ευρωπαϊκών πρωτευουσών συμπληρώνει η Βαντούζ του Λιχτενστάιν, με 148.54 ευρώ το βράδυ.

Ακριβές κρατήσεις στη Λεμεσό

Μιλώντας η «Κ» με δημοφιλείς ταξιδιωτικούς πράκτορες της Κύπρου, επιβεβαίωσαν την αυξημένη δραστηριότητα όσον αφορά τις κρατήσεις ξενοδοχείων από ξένους για την περίοδο των Χριστουγέννων. Ανέφεραν πως, οι κρατήσεις για τη Λευκωσία είναι αυξημένες κατά 6% σε σχέση με αυτές του 2015, ενώ για τις τιμές που προσφέρονται τα δωμάτια ξεκαθάρισαν ότι κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με τις περσινές. Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι «κατά τη χειμερινή περίοδο οι τιμές συνήθως κρατούνται χαμηλά, έτσι ώστε να προσελκύσουν κόσμο τα ξενοδοχεία». Εντούτοις, σημείωσαν πως οι περισσότερες κρατήσεις στην Κύπρο κατά την περίοδο των Χριστουγέννων δεν αφορούν στη πρωτεύουσα, αλλά επιτυγχάνονται σε ξενοδοχεία στη Λάρνακα και στην Πάφο, καθώς επίσης κάποιες κρατήσεις υπάρχουν και στην Αγία Νάπα. Σημαντικό το γεγονός επίσης, πως οι κρατήσεις ξενοδοχείων που γίνονται στη Λεμεσό αφορούν ακριβά – πολυτελή ξενοδοχεία.

Προσφορές ξενοδοχείων

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, κυρίως τα μεγάλα ξενοδοχεία όχι μόνο στη Λευκωσία αλλά και σε όλες τις πόλεις, βγάζουν συγκεκριμένες προσφορές για τις ημέρες των γιορτών. Μια γενική σύνοψη αυτών, εμπεριέχει από τιμές για διανυκτέρευση μέχρι και το τραπέζι τόσο της ημέρας των Χριστουγέννων όσο και της Πρωτοχρονιάς. Στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου ξενοδόχων Κύπρου, υπάρχει ειδικό πλαίσιο στο οποίο τέσσερα ξενοδοχεία από Λευκωσία και Λεμεσό αντίστοιχα αλλά και πέντε από την Πάφο, έχουν δώσει τις προσφορές τους για τις μέρες των Χριστουγέννων. Οι τιμές συμπεριλαμβάνουν τόσο τη διανυκτέρευση όσο και συνδυασμό μαζί με δραστηριότητες και γεύματα, και τιμές για ένα ή δυο παιδιά. Παράλληλα, οι προσφορές και τα πακέτα διαφέρουν ανάλογα και με τις ημέρες που θα επιλέξουν οι επισκέπτες να περάσουν σε κάποιο από τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία, εφόσον υπάρχουν διήμερα πακέτα για τις 24-16 του μήνα αλλά και 31-2 Ιανουαρίου 2017. (http://www.cyprushotelassociation.org/index.php/86-menu/136-2015)

Προτροπές ΚΟΤ για περίοδο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Με την ευκαιρία των επερχόμενων εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο ΚΟΤ:

(α) Καλεί τους επιχειρηματίες Ξενοδοχείων και Κέντρων Αναψυχής, οι οποίοι προτίθενται να διαφοροποιήσουν τις τιμές τους λόγω ειδικών εορταστικών μενού και προγραμμάτων, όπως υποβάλουν στον ΚΟΤ έγκαιρα για έγκριση, τα μενού και προγράμματά τους με τις αντίστοιχες τιμές χρέωσης και ακολούθως να τα γνωστοποιήσουν.
(β) Προτρέπει και συστήνει στους καταναλωτές όπως προτού επιλέξουν που θα περάσουν τα Ρεβεγιόν τους, να ενημερωθούν εκ των προτέρων, τόσο για την τιμή χρέωσης και τι αυτή περιλαμβάνει, όσο και για το περιεχόμενο του προγράμματος, για αποφυγή εκ των υστέρων παρεξηγήσεων, παραπόνων και δυσάρεστων συνεπειών.

Τα ακριβότερα και φθηνότερα καύσιμα στην Κύπρο
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Χριστούγεννα | Κύπρος | ξενοδοχεία

Γραφήματα: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

NEWS ROOM
Στη δημοσιότητα η έρευνα του Γεν. Ελεγκτή για το επίδομα οδηγού | 21:56
ΠτΒ: Οι εμμονές της Τουρκίας καθιστούν αδιέξοδες τις διαπραγματεύσεις | 21:30
Στην Κύπρο ο Νίκος Κοτζιάς για την 25η Μαρτίου | 21:09
Με νηφαλιότητα η Λευκωσία στις απειλές Άγκυρας  | 20:58
Κρίση στις σχέσεις Βουλγαρίας - Τουρκίας | 20:50
Άλλα άρθρα του ιδίου συγγραφέα
Του Παναγιώτη Ρουγκάλα
Ενημερωτική και η νέα επίσκεψη της Τρόικα στην Κύπρο | 22/03/2017
Ποινικές υποθέσεις και υπερχρεώσεις οι πληγές του Συνεργατισμού | 22/03/2017
Πλήρη ανεξαρτησία του θεσμού ζητά ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος | 22/03/2017
ΥΠΟΙΚ: Αναθεώρησαν τη μεθοδολογία για πρόσθετους φόρους | 20/03/2017
Ζητούν διευκρινίσεις στην Οικονομικών για τους μεσίτες πιστώσεων | 20/03/2017
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κύπρος
Πολιτική
Αθλητισμός
Οικονομική
Ελλάδα
Κόσμος
GoodLife
Πολιτισμός
Περιβάλλον
Υγεία
Media
Αγγελίες
Geek
Προσφορές
ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απόψεις
Αφιερώματα
ΕΡΓΑΛΕΙΑ / ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Αναζήτηση
e-kathimerini
Έντυπη Έκδοση
mobile
iPnone
Tablet
Kathimerini on facebook
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Επικοινωνία
Διαφήμιση
Ταυτότητα
SPPMEDIA NETWORK
Ελληνική Έκδοση
24news.com.cy
4troxoi.24man.com.cy
24sports.com.cy
madtv.com.cy
livingetc.com.cy
mydeejay.com.cy
SPPMEDIA ACCOUNT
Login
Register
©2011 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ All rigths reserved.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΔΟΣΗ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ
ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΛΤΔ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΕ
Design & Development by BDigital
Powered by Webstudio