e-kathimerini NEWSLETTER ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ENGLISH EDITION
ADSTORE NETWORK
Τελευταία ενημέρωση: 21:34
ΤΩΡΑ:
Ειδήσεις σε 90'' φαρμακεία Είσοδος Apps Home
Αφιερώματα | Πρόσωπα
Ημερομηνία: 07.11.2016 | 13:58

Στρόβολος, παραγωγικός και ωφέλιμος για τους δημότες

Η κ. Μισιαούλη μιλά για τη στασιμότητα του δήμου, το όραμά, την «ενωτική» υποψηφιοτητά της
Της Μαρίνας Οικονομίδου
Ένας που γνωρίζει καλά τη Στέλλα, ξέρει ότι πάντα νοιαζόμουν για τα προβλήματα του Δήμου

Θέμα διαφάνειας στην τοπική αυτοδιοίκηση θέτει ως προτεραιότητα η υποψήφια για τη Δημαρχία Στροβόλου και πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέλλα Μισιαούλη με στόχο την επανάκτηση της αξιοπιστίας του θεσμού. Η ίδια καταγγέλλει στασιμότητα στον Δήμο Στροβόλου τα τελευταία πέντε χρόνια και σημειώνει ως ύψιστη ανάγκη το ζήτημα καθαριότητας, δικαιότερης φορολογικής πολιτικής, αύξηση κονδυλίων αλλά και φροντίδας των συνταξιούχων και χαμηλόμισθων δημοτών. Η υποψήφια του ΑΚΕΛ που θεωρείται πως λειτουργεί συγκολλητικά για το κόμμα, επισημαίνει πως η υποψηφιότητά της έχει καταφέρει να αγκαλιαστεί και από πολλούς ανένταχτους πολίτες.

Με δεδομένο το ότι το Κυπριακό βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή του και το ότι η τοπική αυτοδιοίκηση –με το υφιστάμενο καθεστώς της– υπολειτουργεί υπάρχει λόγος να συζητούμε για δημοτικές εκλογές;
–Η συζήτηση για το αν θα γίνουν δημοτικές εκλογές ή όχι άρχισε πριν από ένα χρόνο και πλέον με αφορμή τη συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής. Παρόλες τις προσπάθειες της Επιτροπής Εσωτερικών, της οποίας ήμουν αναπληρώτρια πρόεδρος, δεν κατέστη δυνατή η διαμόρφωση ενός πακέτου νομοσχεδίων (Περί Συμπλεγματοποίησης Δήμων και Κοινοτήτων-Επαρχιακά Συμβούλια, Περί Δήμων, Περί Κοινοτήτων) λόγω της αδιαλλαξίας του υπουργού Εσωτερικών, που συγκρούετο με την Ένωση Δήμων αλλά και τα κόμματα. Παρά τις έντονες προσπάθειες συζήτησης των νομοσχεδίων από την παρούσα Επιτροπή Εσωτερικών, τα νομοσχέδια δεν ολοκληρώθηκαν, αντίθετα εμφανίζονται νέα ερωτήματα όσον αφορά στην υλοποίηση της μεταρρύθμισης. (π.χ. δομή, αρμοδιότητες που δεν καθορίστηκαν, οικονομικά θέματα κ.ά. Πέραν τούτων, δεν έχει εκπονηθεί σχετική μελέτη για την οικονομική βιωσιμότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ακόμα και σήμερα, οι κυβερνώντες παλινδρομούν και δεν ξεκαθαρίζουν τις δικές τους προθέσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όσον αφορά το Κυπριακό, είμαι από εκείνους που υποστηρίζω ότι θα μπορούσαν να αναβληθούν οι εκλογές της Τ.Α. εάν και εφόσον υπάρξει ουσιαστική εξέλιξη για επίλυσή του.
–Η σωρεία σκανδάλων στην τοπική αυτοδιοίκηση φαίνεται να απομακρύνει τους πολίτες από την κάλπη. Υπάρχει τρόπος να ανακτηθεί η χαμένη αξιοπιστία του θεσμού;
–Είναι γεγονός ότι με τα σκάνδαλα των τελευταίων χρόνων σε κάποιους Δήμους, οι δημότες έχασαν την εμπιστοσύνη τους στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δικαιολογημένα άρχισε να χάνεται η αξιοπιστία στα πρόσωπα των δημοτικών αρχόντων γι’ αυτό και εμείς θέτουμε ως προτεραιότητα το θέμα της διαφάνειας σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο μας. Για να αλλάξει αυτή η κακή εικόνα, αφορά καθαρά τους ίδιους τους δημάρχους και εξαρτάται από την ποιότητα του ανθρώπου.
–Μέτρησε η προσωπική σας επιλογή ή η κομματική ανάγκη για τη διεκδίκηση της δημαρχίας;
–Ένας που γνωρίζει καλά τη Στέλλα, ξέρει ότι πάντα νοιαζόμουν και ανησυχούσα για τα προβλήματα του Δήμου Στροβόλου και για την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας. Βλέποντας τη στασιμότητα που επήλθε το τελευταίο διάστημα των πέντε χρόνων στον Δήμο μας, ένιωσα ότι μπορώ να βοηθήσω να βγούμε από το τέλμα και να φτιάξουμε τον Στρόβολο που μας αξίζει. Η θητεία μου ως δημοτικού συμβούλου Στροβόλου, η μέχρι πρόσφατα ιδιότητά μου ως βουλευτή και η καθημερινή τριβή μου με τα προβλήματα του κόσμου, με θωρακίζουν με γνώση και εμπειρία που είναι χρήσιμα εργαλεία για έναν δήμαρχο. Έθεσα το όνομά μου στις εσωτερικές διαδικασίες του κόμματός μου και το αποτέλεσμα είναι γνωστό.
–Ισχύει πως η υποψηφιότητά σας λειτουργεί συγκολλητικά για το ΑΚΕΛ, καθώς κατάφερε να φέρει κοντά στελέχη τα οποία για τον ένα ή για τον άλλο λόγο είχαν απομακρυνθεί;
–Συμφωνώ ότι η υποψηφιότητά μου είναι ενωτική όχι μόνο για τα στελέχη και τα μέλη του ΑΚΕΛ αλλά και πλατύτερα σε όλους πολιτικούς χώρους. Ήδη μετά την εξαγγελία της υποψηφιότητας μου, λαμβάνουμε μηνύματα στήριξης από ανέντακτους πολίτες και από συνδημότες μου που συμμερίζονται την ανάγκη για αλλαγή στον Δήμο.
–Ποια είναι τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Στροβόλου κατά την άποψή σας;
–Η απάντησή μου βασίζεται στην επαφή μου με τον κόσμο αλλά και σε στοιχεία που καταδεικνύουν ότι πέραν του 50% των δημοτών του Στροβόλου, βλέπουν την καθαριότητα να έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού. Ως δεύτερο σοβαρό πρόβλημα, θεωρούν το πράσινο και τα πάρκα, ότι έχουν μείνει σε στασιμότητα και έχουν γίνει και εστία μόλυνσης. Ως τρίτο, εγώ κατατάσσω, το διαχρονικό πρόβλημα του οδικού δικτύου, τη συντήρηση των δρόμων και των πεζοδρομίων αλλά δεν είναι λιγότερα σημαντικά τα προβλήματα της καθημερινότητας, μικρά ή μεγάλα, που αντιμετωπίζουν οι Στροβολιώτες.

Το όραμα για τον Δήμο
–Ποιοι είναι οι κύριοι άξονες στους οποίους θα κινηθείτε στο ενδεχόμενο εκλογής σας και ποιο το όραμά σας για τον Δήμο;
–Το όραμά μου είναι βασισμένο πάνω στους πιο κάτω 9 + 1 άξονες, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, μέσα από θεματικές συζητήσεις με τους δημότες, θα αναπτύσσονται:
1. Διαμόρφωση στρατηγικού σχεδίου που θα βοηθάει τη βιώσιμη ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία αλλά που θα σέβεται το περιβάλλον και την πολεοδομική ισορροπία.
2. Ουσιαστική αξιοποίηση των πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου για να καταστεί παραγωγικός και ωφέλιμος για τους δημότες.
3. Εφαρμογή αποτελεσματικού προγράμματος για «Καθαρή και Ασφαλή Πόλη».
4. Εκπόνηση μελέτης για συντήρηση και επέκταση ανοικτών χώρων πρασίνου, πάρκων και παιδότοπων.
5. Αυξημένη φροντίδα και κοινωνική μέριμνα για όλους όσοι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και ιδιαίτερα τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους μονογονιούς.
6. Εκπόνηση και άμεση εφαρμογή αθλητικών προγραμμάτων καθώς και ψηλότερη ιεράρχηση του λαϊκού πολιτισμού.
7. Διεκδίκηση αυξημένων κονδυλίων από την κεντρική κυβέρνηση και καλύτερη αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων και προγραμμάτων.
8. Δικαιότερη φορολογική πολιτική και πολιτική επιβολής τελών αφού σήμερα ο Δήμος Στροβόλου είναι ο ακριβότερος.
9. Συμμετοχική δημοκρατία στις σημαντικές αποφάσεις του Δήμου, με ανοιχτές συνεδριάσεις, τοπικές ακροάσεις και διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων.
10. Εφαρμογή Προγράμματος «100 Πρώτες Μέρες» με λήψη άμεσων και στοχευμένων αποφάσεων για φλέγοντα δημοτικά προβλήματα.
Τελειώνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι προχωρούμε δυναμικά και ανθρώπινα, για τον Στρόβολο που θέλουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Στρόβολος | παραγωγικός και ωφέλιμος για τους δημότες

Πρόσωπα: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

NEWS ROOM
O Ρωμαίος και η Ιουλιέτα ήταν γεννημένοι ο ένας για τον άλλον  | 21:34
CDU: Ευρεία στήριξη στην υποψηφιότητα Σόιμπλε | 21:18
Αύριο στην «Κ»:Σερντάρ Ντενκτάς:Προκρίνω λύση δύο κρατών | 20:56
Αύριο στην «Κ»: Αβέρωφ: Θα συναντιόμουν με τον διάβολο για την πατρίδα | 20:51
Όταν ο George Clooney «κατάντησε» ο σύζυγος της Amal | 20:45
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
Viewed
ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ
Ζοφερό το μέλλον
Το αρθρο του κ. Κατσουριδη ειναι γεματο απο λανθασμενες αναφορες και ...
Andreas | 05:17
#PoliticsBlog Τι έφαγαν Μουσταφά-Φούλης στο... μυστικό δείπνο;
Δηλαδή το πρόβλημα του Αβέρωφ είναι να δώσει μάθημα στο ΑΚΕΛ. Οταν ...
ΣΟΦΟΚΛΗΣ | 12:26
Ενοίκιο 118 χιλιάδων ευρώ από το κράτος στον Υπουργό Εσωτερικών
Τόσα χρόνια τα έκαναν πλακάκια και έτρωγαν λυτοί και δεμένοι στην ...
Χρίστος | 09:53
Ζοφερό το μέλλον
Γεματο τρυπες το αρθρο σας κυριε. 1) Το ευρω δεν επιβληθηκε σε κανενα. ...
Alex | 13:08
Άλλα άρθρα του ιδίου συγγραφέα
Της Μαρίνας Οικονομίδου
Πριν το καλοκαίρι η υποψηφιότητα του Ενδιάμεσου | 25/03/2017
Με restart στην οικονομία οδεύει στο ’18 το ΑΚΕΛ  | 24/03/2017
Με επιστολή ρίχνει το γάντι στον Ενδιάμεσο ο Λιλλήκας | 24/03/2017
Είναι κακή η σύνεση; | 22/03/2017
Πώς το ΑΚΕΛ συναίνεσε στην πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ για τις εγκυκλιους | 22/03/2017
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κύπρος
Πολιτική
Αθλητισμός
Οικονομική
Ελλάδα
Κόσμος
GoodLife
Πολιτισμός
Περιβάλλον
Υγεία
Media
Αγγελίες
Geek
Προσφορές
ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απόψεις
Αφιερώματα
ΕΡΓΑΛΕΙΑ / ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Αναζήτηση
e-kathimerini
Έντυπη Έκδοση
mobile
iPnone
Tablet
Kathimerini on facebook
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Επικοινωνία
Διαφήμιση
Ταυτότητα
SPPMEDIA NETWORK
Ελληνική Έκδοση
24news.com.cy
4troxoi.24man.com.cy
24sports.com.cy
madtv.com.cy
livingetc.com.cy
mydeejay.com.cy
SPPMEDIA ACCOUNT
Login
Register
©2011 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ All rigths reserved.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΔΟΣΗ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ
ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΛΤΔ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΕ
Design & Development by BDigital
Powered by Webstudio