e-kathimerini NEWSLETTER ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ENGLISH EDITION
ADSTORE NETWORK
Τελευταία ενημέρωση: 21:34
ΤΩΡΑ:
Ειδήσεις σε 90'' φαρμακεία Είσοδος Apps Home
Αφιερώματα | Γενικά
Ημερομηνία: 04.09.2016 | 15:16

Μαραθωνοδρόμοι με το φεγγάρι οδηγό για καλό σκοπό

Δεκάδες δρομείς, επαγγελματίες και μη, τρέχουν και μεταφέρουν μηνύματα αγάπης
Του Απόστολου Κουρουπάκη
Το «Hellenic Bank Running Under The Moon» διοργανώνεται για 2η χρονιά στις 24 Σεπτεμβρίου.

Οι βραδινοί αγώνες είναι μία τάση που στην Ευρώπη αρχίζει να κυριαρχεί εδώ και κάποια χρόνια και διοργανώνεται εδώ και δύο χρόνια και στην Κύπρο. Μάλιστα, στο νησί μας το φθινόπωρο είναι η ιδανική περίοδος. Το «Hellenic Bank Running Under The Moon», λοιπόν, διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στις 24 Σεπτεμβρίου στην Αγλαντζιά και στο πάρκο Αθαλάσσας. Ο κ. Σωτήρης Μαύρος, ο υπεύθυνος του βραδινού αγώνα μάς είπε ότι ο αγώνας είναι πλέον ενταγμένος στο καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας μαραθωνίων και αγώνων μεγάλων αποστάσεων (AIMS) και αυτό κάνει όλους τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες ιδιαίτερα περήφανους. Η AIMS μετά τη διεξαγωγή του πρώτου βραδινού αγώνα τον αξιολόγησε και έκρινε ότι διεξάγεται με διεθνείς προδιαγραφές τόσο επί της διαδρομής, στον οργανωτικό τομέα και στον τομέα της ασφάλειας των συμμετεχόντων.

Φέτος και για πρώτη φορά στην Κύπρο θα διεξαχθεί βραδινός αγώνας ημιμαραθωνίου δρόμου 21.975 μέτρων, πιστοποιημένου χρόνου από την IAAF και την AIMS, καθώς και αγώνες 10 χιλιομέτρων, 5 χιλιομέτρων, 5 χιλιομέτρων εταιρικού/ομαδικού δρόμου και συμμετοχικός αγώνας 1.000 μέτρων για παιδιά. Τέτοιου είδους δράσεις αποκτούν ιδιαίτερη αξία όταν έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα, έτσι και μέρος από τα έσοδα από αυτούς τους βραδινούς θα διατεθούν στη «Θερμοκοιτίδα Αγάπης», που στόχο έχει τη στήριξη νεογνών, γονέων και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την προωρότητα. Ο κ. Μαύρος μάς είπε ότι κατά την περσινή δράση εκτός από τους δρομείς έλαβαν μέρος και πάρα πολλοί πολίτες που απλά τους αρέσει η φυσική αγωγή, που πάνε γυμναστήριο, που είναι φυσιολάτρες, που πήγαν για να τρέξουν ή να περπατήσουν και να απολαύσουν τη μοναδική ομορφιά του πάρκου της Αθαλάσσας το βράδυ.

Και επειδή η εκδήλωση δεν έχει μόνο… τρέξιμο, κάθε χρόνο γίνεται προσπάθεια και για μία δράση έκπληξη. Πέρυσι, μουσικοί της Σχολής Τυφλών, στη μέση του δάσους έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν συνοδευόμενοι από πιάνο, βιολί και τσέλο. Πολλοί από τους δρομείς σταματούσαν το τρέξιμο, χειροκροτούσαν, έβγαζαν φωτογραφίες με τους μουσικούς και μετά συνέχιζαν τον αγώνα. Για φέτος οι διοργανωτές ετοιμάζουν πάλι κάτι πρωτοποριακό, αλλά, όπως μας είπε ο κ. Μαύρος «το φετινό το φυλάμε ως έκπληξη για όσους θελήσουν να λάβουν μέρος στο “Hellenic Bank Running Under The Moon”».
Οι διοργανωτές φροντίζουν κάθε χρόνο να προετοιμάζονται για μία άρτια εκδήλωση. Έτσι και φέτος, μετά από πολλούς μήνες δουλειάς είναι σίγουροι ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Άλλωστε, έχουν και συμπαραστάτες τον δήμο της Αγλαντζιάς, τον δήμαρχο, κ. Κόρτα, αλλά και τα νέα παιδιά από το Συμβούλιο Νεολαίας, οι οποίοι προσφέρουν με πολύ περίσσευμα αγάπης ό,τι χρειάζεται για αυτόν τον καλό σκοπό.

Ο δήμαρχος Αγλαντζιάς, κ. Κώστας Κόρτας είπε στην «Κ» ότι το πιο σημαντικό σε αυτή την εκδήλωση είναι ότι πρόκειται για μία φιλανθρωπική δράση και ο δήμος Αγλαντζιάς χαίρεται που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά στην περιοχή. «Η ιδέα μάς άρεσε και η περυσινή εκδήλωση μάς έδειξε ότι ο Δήμος επωφελήθηκε, με την έννοια ότι και οι υποδομές και οι εγκαταστάσεις του αξιοποιήθηκαν με τον πιο ωραίο τρόπο», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι τέτοιες δράσεις ο Δήμος τις στηρίζει ανεπιφύλακτα και χαίρεται ιδιαίτερα όταν βλέπει τους δημότες του να συμμετέχουν σε αυτές. «Ο δήμος Αγλαντζιάς επιθυμεί», μας είπε ο κ. Κόρτας, «να καταστεί θεσμός αυτή η εκδήλωση, διότι εκτός από τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της, γίνονται γνωστές και οι ομορφιές της περιοχής μας και οι χώροι πρασίνου που διαθέτουμε».
Ο αγώνας, λοιπόν, για στήριξη της «Θερμοκοιτίδας Αγάπης» είναι για όλους, διότι ούτε η αγάπη ούτε το τρέξιμο έχουν όρια και αποκλεισμούς και αυτό θέλει να καταστήσει σαφές το «Hellenic Bank Running Under The Moon», έχοντας βρει πολύτιμο συμπαραστάτη και σχεδόν συνδιοργανωτή τον δήμο Αγλαντζιάς.


Μια ζεστή αγκαλιά
Ο Σύνδεσμος Φίλων Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών Κύπρου είναι μία μη κυβερνητική εθελοντική οργάνωση που ιδρύθηκε με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την προωρότητα και τις άλλες αιτίες που επιβάλλουν τη νοσηλεία ενός νεογνού στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και τη στήριξη των νεογνών, των γονέων τους και του προσωπικού της Μονάδας. Η «Θερμοκοιτίδα Αγάπης» υποστηρίζει και συμμετέχει στη δράση του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Φροντίδα των Νεογνών, για τη θέσπιση ενιαίων προτύπων ποιότητας, με τα οποία διασφαλίζεται η παροχή κατάλληλης φροντίδας σε όλες τις εγκύους, τα νεογνά και τα πρόωρα βρέφη, σε συνεργασία με εθνικές οργανώσεις γονέων σε όλη την Ευρώπη. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία στην Κύπρο, ένα στα δέκα νεογνά γεννιέται πρόωρο (το ποσοστό πρόωρου τοκετού στην Κύπρο είναι περίπου 10%), ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατατάσσει την Κύπρο στη 13η θέση Παγκοσμίως (κατ’ αναλογία πληθυσμού) όσον αφορά στην προωρότητα. Ο Σύνδεσμος προσπαθεί μέσω διαφόρων εκδηλώσεων και δράσεων αλλά και με ενημερωτικές εκστρατείες να κάνει ευρέως γνωστό στο κοινό το ζήτημα, έχοντας επιτύχει αρκετά (δημιουργία δωματίου θηλασμού μέσα στην Εντατική, αγορά ειδικών «φωλιών» για τις θερμοκοιτίδες, αγορά ειδικών «πρόωρων» κούκλων για εκπαίδευση του προσωπικού κ.ά.).

Πληροφορίες
Περισσότερα για τον Σύνδεσμο στο www.fnicu-cyprus.com.cy.
Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές για τον αγώνα στο: www.runningunderthemoon.com

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Hellenic Bank Running Under The Moon | θερμοκοιτίδα αγάπης | Καθημερινή | Αγλαντζιά | Κύπρος

Γενικά: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

NEWS ROOM
O Ρωμαίος και η Ιουλιέτα ήταν γεννημένοι ο ένας για τον άλλον  | 21:34
CDU: Ευρεία στήριξη στην υποψηφιότητα Σόιμπλε | 21:18
Αύριο στην «Κ»:Σερντάρ Ντενκτάς:Προκρίνω λύση δύο κρατών | 20:56
Αύριο στην «Κ»: Αβέρωφ: Θα συναντιόμουν με τον διάβολο για την πατρίδα | 20:51
Όταν ο George Clooney «κατάντησε» ο σύζυγος της Amal | 20:45
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
Viewed
ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ
Ζοφερό το μέλλον
Το αρθρο του κ. Κατσουριδη ειναι γεματο απο λανθασμενες αναφορες και ...
Andreas | 05:17
#PoliticsBlog Τι έφαγαν Μουσταφά-Φούλης στο... μυστικό δείπνο;
Δηλαδή το πρόβλημα του Αβέρωφ είναι να δώσει μάθημα στο ΑΚΕΛ. Οταν ...
ΣΟΦΟΚΛΗΣ | 12:26
Ενοίκιο 118 χιλιάδων ευρώ από το κράτος στον Υπουργό Εσωτερικών
Τόσα χρόνια τα έκαναν πλακάκια και έτρωγαν λυτοί και δεμένοι στην ...
Χρίστος | 09:53
Ζοφερό το μέλλον
Γεματο τρυπες το αρθρο σας κυριε. 1) Το ευρω δεν επιβληθηκε σε κανενα. ...
Alex | 13:08
Άλλα άρθρα του ιδίου συγγραφέα
Του Απόστολου Κουρουπάκη
Η οικουμενική «Σκακιστική Νουβέλα» | 20/03/2017
Καλύτερα οι άνθρωποι να εκφράζονται τη στιγμή που νιώθουν τα πράγματα | 20/03/2017
Έχουμε μπει σε μία νέα ιστορική φάση | 20/03/2017
Από το κουκλοθέατρο στις σκηνές του Hollywood | 17/03/2017
Τελικά ήταν πρόκληση τα εσώρουχα στα αγάλματα; | 15/03/2017
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κύπρος
Πολιτική
Αθλητισμός
Οικονομική
Ελλάδα
Κόσμος
GoodLife
Πολιτισμός
Περιβάλλον
Υγεία
Media
Αγγελίες
Geek
Προσφορές
ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απόψεις
Αφιερώματα
ΕΡΓΑΛΕΙΑ / ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Αναζήτηση
e-kathimerini
Έντυπη Έκδοση
mobile
iPnone
Tablet
Kathimerini on facebook
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Επικοινωνία
Διαφήμιση
Ταυτότητα
SPPMEDIA NETWORK
Ελληνική Έκδοση
24news.com.cy
4troxoi.24man.com.cy
24sports.com.cy
madtv.com.cy
livingetc.com.cy
mydeejay.com.cy
SPPMEDIA ACCOUNT
Login
Register
©2011 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ All rigths reserved.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΔΟΣΗ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ
ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΛΤΔ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΕ
Design & Development by BDigital
Powered by Webstudio