e-kathimerini NEWSLETTER ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ENGLISH EDITION
ADSTORE NETWORK
Τελευταία ενημέρωση: 17:03
ΤΩΡΑ:
Ειδήσεις σε 90'' φαρμακεία Είσοδος Apps Home
Κυπριακή Κουζίνα
Ημερομηνία: 23.04.2015 | 16:05

Ελιόπιτα χωριάτικη από την Ανώγυρα

Της Χριστίνας Νεάρχου

Υλικά
• 1 κιλό αλεύρι
• 1 ποτήρι ελαιόλαδο
• 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
• 400 γρ ελιές
• 2 φρέσκα  κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• 1 φακελάκι μαγιά
• 1 κουταλάκι σόδα
•  1 κουταλάκι baking powder
• 1 ποτήρι χλιαρό νερό
• Λίγο αλάτι
• 1 ποτήρι φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
1. Σ’ ένα δοχείο βάζετε το αλεύρι, τη μαγιά,  το αλάτι, τη σόδα, το ΒΡ και τα ανακατεύετε.
2. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τις ελιές, το κόλιαντρο και το κρεμμύδι και τα αναμιγνύετε καλά.
3. Ρίχνετε το νερό και το χυμό και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
4. Βάζετε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί και το αφήνετε για μια περίπου ώρα για να φουσκώσει.
5. Το ψήνετε για 45 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190˚Κ.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
Viewed
Η μητέρα της Κολίδα μιλά για το τροχαίο στο Survivor (30.03.2017 | 16:33)
Ο νέος ρόλος της Ivanka Trump (30.03.2017 | 16:20)
H απίστευτη βίλα στην οποία γιόρτασε η Mariah Carey τα γενέθλιά της (30.03.2017 | 15:53)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κύπρος
Πολιτική
Αθλητισμός
Οικονομική
Ελλάδα
Κόσμος
GoodLife
Πολιτισμός
Περιβάλλον
Υγεία
Media
Αγγελίες
Geek
Προσφορές
ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απόψεις
Αφιερώματα
ΕΡΓΑΛΕΙΑ / ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Αναζήτηση
e-kathimerini
Έντυπη Έκδοση
mobile
iPnone
Tablet
Kathimerini on facebook
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Επικοινωνία
Διαφήμιση
Ταυτότητα
SPPMEDIA NETWORK
Ελληνική Έκδοση
24news.com.cy
4troxoi.24man.com.cy
24sports.com.cy
madtv.com.cy
livingetc.com.cy
mydeejay.com.cy
SPPMEDIA ACCOUNT
Login
Register
©2011 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ All rigths reserved.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΔΟΣΗ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ
ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΛΤΔ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΕ
Design & Development by BDigital
Powered by Webstudio