Kathimerini.com.cy
Έφτασε για ακόμη μια χρονιά η ημέρα της μεγάλης γιορτής των Κύπριων παραγωγών. Τα Βραβεία Ποιότητας 2023 του «Γαστρονόμου» και της «Καθημερινής» διεξάγονται την ερχόμενη Tρίτη 27 Ιουνίου στο προαύλιο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Στροβόλου στις 20.00.
Για 9 χρονιά ο θεσμός αναδεικνύει 10 Κύπριους παραγωγούς που δείχνουν τον δρόμο, που γέννησαν ιδέες και πάλεψαν με πίστη, για να τις υλοποιήσουν, πολλές φορές μέσα σε αντίξοες και δύσκολες συνθήκες, που αγωνίστηκαν για να πετύχουν τους στόχους τους, πάντα με σεβασμό προς στους καταναλωτές, στο περιβάλλον και την φύση. Δέκα φωτεινά παραδείγματα αγωνιστών της ζωής και της παραγωγής που αναδεικνύουν τον πραγματικό πλούτο της πατρίδας μας για ακόμη μια χρονιά.
Η επιτροπή γευσιγνωσίας του «Γ» πρότεινε 70 κυπριακά προϊόντα ποιότητας και με τυφλές γευσιγνωσίες ανέδειξε τα καλύτερα σε 10 κατηγορίες: Χαλλουμιού, παραδοσιακού προϊόντος, παραγωγής ελαιόλαδου, γεωργικής καλλιέργειας Ερυθρού Οίνου, Λευκού Οίνου, Εξαιρετικής Ποιότητας, Κυπριακής Δημιουργικής Κουζίνας, Βιώσιμης Ανάπτυξης καθώς και το Τιμητικό Βραβείο.
Περήφανος χορηγός των Βραβείων Ποιότητας 2023 είναι η Τράπεζα Κύπρου, υποστηρικτής των Κύπριων Παραγωγών τα καταστήματα Σκλαβενίτης υποστηρικτής Πολιτισμού ο ΟΠΑΠ Κύπρου και Βραβείο Βιώσιμης ανάπτυξης η Epic. Στηρίζει ο Δήμος Στροβόλου.