ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Αυτές είναι οι βασικές πληροφορίες που ενέκριναν οι 27

Πού κατέληξαν οι 27

ΚΥΠΕ

H Koμισιόν ανακοίνωσε σήμερα ότι τα κράτη μέλη ενέκριναν κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την πιστοποίηση εμβολιασμού για ιατρικούς σκοπούς.

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 10-11 Δεκεμβρίου 2020 και της 21ης ​​Ιανουαρίου 2021, τα κράτη μέλη της ΕΕ, με την υποστήριξη της Κομισιόν, ενέκριναν κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την απόδειξη εμβολιασμού για ιατρικούς σκοπούς.

Αυτές οι οδηγίες στοχεύουν στην υποστήριξη της διαλειτουργικότητας των πιστοποιητικών εμβολιασμού, που σημαίνει ότι το περιεχόμενο των πιστοποιητικών εμβολιασμού είναι ομοιόμορφο και καθορίζει ένα ελάχιστο σύνολο δεδομένων για κάθε πιστοποιητικό.

Συμφώνησαν επίσης τη βάση για ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης για τη διασφάλιση της γνησιότητας και της ακεραιότητας των πιστοποιητικών, στο οποίο θα συνεχιστούν οι εργασίες στο Δίκτυο ηλεκτρονικής υγείας, συμπεριλαμβανομένου του περαιτέρω προσδιορισμού των απαραίτητων μέτρων προστασίας δεδομένων και ασφάλειας.

Οι κατευθυντήριες γραμμές στοχεύουν σε ένα σχέδιο τόσο για έντυπα όσο και ψηφιακά μέσα, εξασφαλίζοντας ευελιξία και συμβατότητα με τις υπάρχουσες εθνικές λύσεις, και αυστηρή προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, χαιρέτισε την έγκριση των κατευθυντήριων γραμμών για την απόδειξη του εμβολιασμού για ιατρικούς σκοπούς.

«Χρειαζόμαστε μια κοινή προσέγγιση για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και ανυπομονώ να συνεχίσω τη συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να αναβαθμίσουμε αυτό το εργαλείο σε παγκόσμιο επίπεδο», ανέφερε.

«Τα διαλειτουργικά πιστοποιητικά εμβολιασμού θα είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τους πολίτες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και αφού την ξεπεράσουμε», πρόσθεσε.

Οι κατευθυντήριες γραμμές είναι το αποτέλεσμα των συζητήσεων και των προβληματισμών στο δίκτυο eHealth, καθώς και των πρώτων διαβουλεύσεων με την Επιτροπή Ασφάλειας Υγείας, EMA, ECDC και τον ΠΟΥ.

Οι οδηγίες στοχεύουν κυρίως στον εμβολιασμό COVID-19, αλλά ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον ως βάση για την απόδειξη της κατάστασης του εμβολιασμού.

Επιπλέον, η Κομισιόν δημοσιεύει σήμερα μια σειρά εκθέσεων σχετικά με περαιτέρω ενέργειες που έχουν αναλάβει οι υπογράφοντες του Κώδικα Πρακτικής για την Παραπληροφόρηση για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης για την πανδημία.

Οι εκθέσεις δείχνουν ότι οι πλατφόρμες έχουν βελτιώσει την προβολή έγκυρου περιεχομένου και περιέλαβαν επίσης πολιτικές στους όρους παροχής υπηρεσιών για την εξάλειψη της παραπληροφόρησης σχετικά με τα εμβόλια, αποκλείοντας ιδίως εκατοντάδες χιλιάδες λογαριασμούς, προσφορές διαφημίσεις που σχετίζονται με τον κορωνοϊό και την παραπληροφόρηση σχετικά με το εμβόλιο και αύξησαν τη δουλειά τους με ελεγκτές γεγονότων.

Αυτή η δέσμη αναφορών σηματοδοτεί το τέλος της αρχικής περιόδου αναφοράς 6 μηνών. Δεδομένης της συνάφειας αυτής της αναφοράς στο τρέχον επιδημιολογικό πλαίσιο, το πρόγραμμα θα συνεχιστεί για τους επόμενους 6 μήνες, αναφέρει η Κομισιόν.

Η Κομισιόν ζήτησε επίσης από διαδικτυακές πλατφόρμες να παράσχουν περισσότερα στοιχεία σχετικά με την εξέλιξη της εξάπλωσης της παραπληροφόρησης κατά τη διάρκεια της κρίσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση